NIEUWSAKG

Persoonlijke klank met AKG's nieuwe in-ears

Jamie Biesemans | 25 augustus 2016 | Fotografie Fabrikant | AKG

Eén van de headliners van het najaar bij AKG is de N40, een nieuwe in-ear hoofdtelefoon die je door middel van filters qua klank kan personaliseren. De oortjes zijn luxe afgewerkt, wat zich reflecteert in de prijs van 399 euro.

Bij de in-ears krijg je drie verschillende paren filters. Je brengt die aan om bepaalde frequenties (bassen, het middenbereik of hoge frequenties) te accentueren, naargelang je luistervoorkeur. Het concept is niet helemaal nieuw, want onder andere RHA levert op dezelfde manier filters mee met zijn T20. De recensie van die in-ears lees je hier.

AKG zet echter niet enkel in op verwisselbare tuningfilters. De in-ears passen een combinatie van een Knowles balanced armature en een dynamische driver toe om het karakteristieke AKG-geluid te produceren, met de typische heldere weergave en - aldus de fabrikant - warme bassen. Het geheel zit verpakt in een stalen behuizing die kan losgekoppeld worden van de bekabeling. In de doos vind je trouwens twee kabels, één met en één zonder remote.

Zoals je zou verwachten van in-ears met zo'n prijskaartje komt de AKG N40 met alle accessoires die je je kunt wensen, zoals vier paar tips op verschillende maten, een reinigingstool, vliegtuigadapter en etui. 


EDITORS' CHOICE