NIEUWS

Streamingdienst MeloMe trekt op 31 jan. 2020 de stekker eruit

Streamingdienst MeloMe is een digitaal platform voor klassieke muziek. “Jammer genoeg moeten we per 31 januari 2020 stoppen met MeloMe. De reden hiervoor is, dat de streamingmarkt voor klassieke muziek niet genoeg groeit om ons platform in deze vorm draaiend te houden,” aldus een bericht van MeloMe. Primephonic, een Engelstalige streamingdienst voor klassieke muziek, biedt een gratis proefperiode aan van drie maanden aan de liefhebber van klassieke muziek.

Einde voor streamingdienst MeloMe op 31 januari 2020

De grote streamingdiensten zoals bijvoorbeeld Spotify, Tidal en Qobuz richten zich niet echt op de liefhebber van klassieke muziek. Het aanbod van klassieke muziek en de begeleidende informatie is vaak beter bij gespecialiseerde streamingdiensten zoals Idagio, Primephonic en MeloMe. MeloMe heeft echter laten weten aan het einde van de huidige maand te zullen stoppen.

MeloMe schrijft: “hartelijk dank dat je de afgelopen jaren voor MeloMe, ons digitale platform voor klassieke muziek, hebt gekozen. Jammer genoeg moeten we per 31 januari 2020 stoppen met MeloMe. De reden hiervoor is, dat de streamingmarkt voor klassieke muziek niet genoeg groeit om ons platform in deze vorm draaiend te houden. Maar er is ook goed nieuws. Veel van de nieuwsberichten, recensies en andere informatie zullen vanaf 1 februari op classic.nl verschijnen. Dat betekent dat classic.nl een van de grootste klassieke muziekplatforms van Nederland wordt. We hopen je daar weer tegen te komen.”

Voorts voegt MeloMe er nog aan toe dat de trouwe lezer van de MeloMe-nieuwsbrief gebruik kan maken van een gratis proefaccount voor een periode van drie maanden van Primephonic, een Engelstalige streamingdienst van klassieke muziek. 

Om een streamingdienst in de lucht te houden zal een zeker schaalgrootte nodig zijn. Kennelijk was MeloMe niet groot genoeg. Het is jammer voor de liefhebber dat de gespecialiseerde streamingdienst het loodje legt, maar een ieder zal zich moeten neerleggen bij deze economische realiteit.


EDITORS' CHOICE