ARTIKEL

Excellence 2001; onthaasten in stijl.


Redactie HiFi.nl | 11 juni 2001

(HiFi.nl was gedurende het weekend van 1 juni aanwezig op Excellence. Het onderstaande verslag is een synthese van de artikelen die Frank, Hans en Jean-Pierre schreven over hun bezoek aan Excellence).

Op het sfeervolle landgoed Pietersheim in Lanaken werd tijdens het Pinksterweekeinde van 1-3 juni de Excellence 2001 lifestylebeurs gehouden met als thema: onthaasten.
Vrijdag en zaterdag was de opkomst (door de af en toe neerstortende regen) niet bijzonder hoog, maar over het algemeen werd Excellence goed bezocht.

Al bij het binnenrijden van Lanaken bleek de verzorging uitstekend; parkeerwachters wezen de weg en men werd verder perfect naar een ruime parkeergelegenheid gedirigeerd. Aan het einde van het weekend waren over het terrein zelf overal plekken waar houtsnippers gestrooid waren om wegzinken in de modder te voorkomen. De algehele ambiance was er een van landelijke rust en gezelligheid.

Excellence Beurs Excellence Beurs

Bij binnenkomst zijn er verschillende routes die de bezoeker kan doorlopen. Je kan direct voorbij het landgoed naar links waar een rondgang langs verschillende stands omheen een groot grasveld leiden.
Het is ook mogelijk om na 100 meter na de ingang via een klein bruggetje over een soort van slotgracht te wandelen waarna een heuse poort gepasseerd word. Men komt dan op een binnenplaats die uitzicht biedt op de slotgracht en waarvandaan rechtsaf een trap opgelopen kan worden die leidt naar de kapel. Op de binnenplaats hadden verschillende plaatselijke kunstenaars hun stek toegewezen gekregen. Over de demonstraties die gegeven werden in de kapel komen we later nog terug.

Excellence Beurs

Tenslotte leidt een derde route de bezoeker naar het grotere achterliggende terrein, waar zowel links als rechtaf tientallen tenten en luxe automobielen opgesteld waren.

Alle bovengenoemde routes sluiten op elkaar aan en kunnen uitstekend gecombineerd worden tot een klein of zelfs forse wandeling. Nogmaals, de entourage en de ambiance van Excellence is, alleen al door de natuurlijk waarin dit evenement georganiseerd is, indrukwekkend en het zelf ervaren waard.

Een keur aan exposanten hadden hun, veelal exclusieve, producten en diensten uitgestald die uiteenliepen van portemonnaies tot een compleet jacht, van sushi tot pannenkoeken, van massagestoelen en zwembaden tot wijnbewaarkasten en complete keukens. Uiteraard ook veel sieraden en horloges, maar ook veel kunst, zowel beeldende als abstracte. Meubilair voor zowel in de tuin als in huis was er te kust en te keur en als u een landelijke garage voor uw kersverse Mercedes zocht dan kon die geheel in Engelse country-style op maat worden gebouwd.


Excellence Beurs

Uiteraard waren de bekende grote Duitse automerken vertegenwoordigd, maar daarnaast was een Chrysler PT cruiser aanwezig die bij nadere inspectie van een geluids- en navigatiesysteem van Alpine was voorzien waar een even groot prijskaartje aan hing als aan de auto zelf! Het was dan ook de moeite waard! Ook aan de kids was gedacht met LCD schermen in de hoofdsteunen van de voorstoelen en aansluitingen voor een Playstation.

Excellence Beurs

Het spreekt voor zich dat onze aandacht natuurlijk primair uitgang naar de aanwezige HiFi-importeurs. Evenals voorgaande jaren zijn er toch altijd een vijf- tot tiental HiFi-importeurs en -winkels die de originele en interessante opzet van Excellence aangrijpen om hun produkten onder de aandacht te brengen van een grote groep potentiele klanten. Uit bovenstaande zal duidelijk zijn dat dit een publiek is wat oog voor kwaliteit heeft en om eerlijk te zijn ook de nodige financiele middelene heeft om eens goed uit te pakken. Wij hebben gedurende het weekend en in verschillende samenstellingen een bezoek afgelegd aan: AND Benelux, Loewe, Dynaudio, Transtec, Marantz en Eltim.

EDITORS' CHOICE