ARTIKEL

Marantz en Denon samen (reactie Denon)


Redactie HiFi.nl | 22 maart 2002

Op HiFi.nl werd eerder al melding gemaakt van het op globaal niveau samen gaan van Marantz en Denon. Hieronder kunt u de officiele reactie van Penhold B.V. (bij monde van Jos Gülicher en Jan Legel) op dit bericht lezen.

Geldermalsen, 11 maart 2002

DENON en MARANTZ bundelen hun krachten…….

De grootaandeelhouders van DENON en MARANTZ hebben bekend gemaakt een nieuwe gezamenlijke onderneming op te richten, D & M Holdings Inc., waardoor er op het gebied van hoogwaardige home theater audio en video, een marktleider ontstaat in de consumenten elektronica industrie. In deze holding worden de gezamenlijke activiteiten van DENON en MARANTZ ondergebracht, waarbij de verhouding van de DENON aandelen 70% bedraagt en die van MARANTZ 30%. De transactie zal, naar verwachting, medio mei zijn afgerond, waarbij de afzonderlijke merknamen van DENON en MARANTZ zullen blijven voortbestaan. D & M Holdings, Inc. zal wereldwijd ca. 1650 werknemers in dienst hebben.

DENON en MARANTZ zijn beide toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige home theater en AV apparatuur. Deze markt heeft, dankzij de opkomst van home theater toepassingen, alswel de digitale evolutie in de gehele industrie, de laatste jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. D & M Holdings zal goed gepositioneerd worden om optimaal te kunnen profiteren van deze groei door de ontwikkeling van vooruitstrevende en hoogwaardige digitale producten door de expertise van DENON en MARANTZ op het vlak van digitale AV- en visuele technologie als ook die van de draadloze technologie samen te voegen. Bovendien verwachten DENON en MARANTZ een significante verbetering van de winstmarge en cash flow door maximalisatie van de synergie van de geïntegreerde activiteiten.

Belangrijkste kenmerken voor de oprichting van D&M Holdings zijn: · DENON en MARANTZ richten D&M Holdings op met haar hoofdkantoor in Sagamihara City, Japan. · Alle aandelen van zowel DENON als MARANTZ worden overgedragen aan D&M Holdings Inc. Beide ondernemingen zijn dus volledige dochters van de holding. · Het aandeel DENON aandelen in de nieuwe onderneming is 70%, die van MARANTZ 30%. · De beide merknamen DENON en MARANTZ blijven bestaan, evenals de verkoop en marketing activiteiten, alsmede de merk specifieke producten en unieke distributie kanalen. · D&M krijgt een notering aan de “Second Section” van de Tokyo Stock Exchange. · Grootaandeelhouders van DENON (Ripplewood) en MARANTZ (Philips) hebben een belang van achtereenvolgens 68,6% en 14,7% in de nieuwe onderneming.

PENHOLD B.V.

J.J.N. Gülicher Algemeen directeur

Jan Legel Sales & Marketing directeur

EDITORS' CHOICE