ARTIKEL

Bijwonen DVD-opname


Redactie HiFi.nl | 10 juni 2002
Achtergrond

STS Digital organiseert in samenwerking met Maxanter Muziekproducties een live opnamesessie voor de productie van een DVD-beeld met 5.1 geluidsregistratie: de eerste live jazz DVD in Nederland (met vier professionele televisiecamera’s).
De muziekkeuze mooie ballades en evergreens worden smaakvol (audiofiel) gepresenteerd.
Er zijn 450 plaatsen beschikbaar waarvan er 100 exclusieve plaatsen gereserveerd zijn. U kunt hiervoor dus ook nog kaarten reserveren.
Op donderdag 13 juni vanaf 20.00 uur zal in Theater de Kom te Nieuwegein de ‘live’opname plaatsvinden van de jazzformatie Beets Brothers. Als speciale gasten komen Edison winnares Lils Mackintosh en tenor-saxofonist Hans Dulfer enkele nummers meespelen.

Informatie

De live opname gaat plaatsvinden op:
donderdag 13 juni 2002 om 20.00 uur.
De zaal is open om 19.30 uur.
Het concert duurt tot en met 23.00 uur.

Informatie lokatie:
Theater de Kom
Passage 100
Nieuwegein.
Tel: 030-6045554 (restaurantreservering)
Tel: 030-6055797 (algemeen nummer)
www.dekom.nl
Per OV: Alle sneltrams vanaf Utrecht naar Nieuwegein stoppen voor de deur
Per auto: Parkeren onder winkelcentrum City Plaza (gratis)

De entreeprijs bedraagt € 10,00.

Bijwonen?

Wilt u hierbij aanwezig zijn: stuur dan een e-mail met onderstaande gegevens naar dvdopname@hifi.nl: uw naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en gewenst aantal kaarten. U ontvangt dan vervolgens een e-mailtje met daarin de eventuele bevestiging van uw reservering.

U kunt de artiesten bewonderen en beluisteren op de website van Maxanter Muziekproducties: www.maxanter.nl

Sponsoren van dit project zijn: Marantz, Siltech en Master.

Over de opname:

Beets Brothers
De drie broers Marius (1966, contrabas), Alexander (1968, tenorsaxofoon) en Peter (1971, piano) Beets vormen de spil van vele succesvolle jazzformaties, waarvan natuurlijk het overbekende kwartet de Beets Brothers de belangrijkste is. Er wordt ook wel in triobezetting gespeeld, afhankelijk van het podium. Zo wordt bijvoorbeeld veel in kerken geconcerteerd zonder drums. Ook bij concerten met een intieme sfeer blijkt de toch wat subtielere klank van het trio het publiek erg aan te spreken.
De groep speelt zeer toegankelijke mainstream jazz, waarvan het karakter kan variëren van ingetogen tot uiterst dynamisch, doch die altijd erg kleurrijk en melodieus wordt gebracht.
De optredens van de Beets Brothers worden gekenmerkt door een grote mate van professionaliteit, niet alleen muzikaal, maar ook qua presentatie en creëren van een aansprekende sfeer.
De muziek van de broers is inmiddels op vijf cd’s vastgelegd.

Lils Mackintosh
Deze wervelend–swingende vocaliste heeft met haar warme stem reeds op vele festivals geschitterd. Te noemen vallen het North Sea Jazz Festival (4 x !), het Bratislava Festival, het Estonia International Festival, het New Orleans Festival, het Silkeborg Festival en het Tumø Jazz Festival. Haar repertoire omvat overbekende nummers uit het Great American Songbook en vanzelfsprekend het klassieke jazz- en blues-idioom. Swingend, soms triest-ontroerend, altijd gelardeerd met een vleugje humor weet Lils een intens contact met haar publiek op te bouwen. Ondersteund door de bruisend dynamische muziek van haar begeleiders kan zij volledig tot haar recht komen en het publiek op onnavolgbare wijze in haar ban brengen.

Hans Dulfer
Dulfer, een legende in eigen land, is wel eens genoemd "De meester van de totale crossover". Na het inslaan van de richting van de instrumentale dansmuziek zei men dat hij zijn ware identiteit had gevonden. Maar ook de jazzkenners onder ons worden telkens weer verrast door zijn spel en improvisaties. Critici schrijven eensgezind dat men Dulfer absoluut live gezien moet hebben; dat er geen woorden zijn voor de kracht van zijn muziek. Jaren is Dulfer het best bewaarde geheim van de nationale muziekscene geweest. Na zijn ontdekking in Japan veranderde dat. Daar kreeg hij in 1995 zijn eerste gouden plaat en Japanse Edison voor zijn album ‘Hyperbeat’. Zowel in Nederland als in Japan zijn al verschillende generaties in aanraking gekomen met de Dulfer-magie. Hans Dulfer, sloeg in 1994 een nieuwe weg in met zijn cd ‘Big Boy’. In 1996 kwam de follow up ‘Dig!’ uit. Met ‘Skin Deep!’ is de eerste trilogie compleet. ‘Skin Deep!’ kwam in maart ´98 uit in Japan, het land waar Dulfer absoluut een onbetwiste ster is. De Europese release kon niet uitblijven

EDITORS' CHOICE