ARTIKEL

Sony Huisshow 2002


Redactie HiFi.nl | 01 september 2002

Sony Huisshow 20022“Het seizoen” gaat weer beginnen en dit betekent dus dat veel importeurs hun jaarlijkse Huisshow voor de dealers en relaties organiseren. Zoals we een tweetal weken geleden verslag deden van de Marantz dealershow (zie ook: http://www.hifi.nl/nieuws.php?keuze=2026), leest u hieronder een kort verslag van Sony’s Season Show 2002.

HiFi.nl was op vrijdag 1 september, tezamen met de andere Nederlandse Audio/Video-pers, uitgenodigd voor de Sony Huisshow 2002. En ze waren er allemaal: hoofdredacteuren en auteurs van allerlei soorten tijdschriften over HiFi, Pro-Audio, Fotografie en Film. Om de schrijvende pers een kijkje te geven in datgene wat Sony allemaal van plan is voor het komende jaar werden, in de heuse bioscoop onder het Sony gebouw, diverse presentaties gegeven door Sony’s marketing- en produktmanagers. De strekking van deze presentaties? Als “digital entertainment” een spinnenweb is, ziet Sony zich graag als Spiderman in dit web. De vergelijking met de spectaculaire (Sony) film Spiderman werd dus ook veelvuldig aangehaald tijdens de presentaties.

Sony Huisshow 20022Met het uitbrengen van een zeer divers palet bestaande uit muziek, films en spelletjes, mag Sony zich inderdaad met recht The Digital Entertainment Company noemen. Het is duidelijk dat Sony haar leidende marktpositie graag wil behouden op het vlak van audio-, video-, communicatie- en informatietechnologieproducten. Cruciaal hierin is dat Sony met de combinatie van hard- en software graag opzoekt (Content is King is geen onbekende uitdrukking in deze.). En dit lukt Sony aardig: in Europa alleen al boekte Sony in het voorgaande boekjaar een geconsolideerde omzet van 14,76 miljard euro.

Na de ruim twee uur durende presentaties was er ruimschoots de mogelijkheid tot het bekijken en uitproberen van de nieuwe produkten. In wat volgt zal ik me beperken tot enkele hoogtepunten voor het 2002-2003 en natuurlijk op het gebied van HiFi. U zult de komende maanden de uitgebreide persberichten over de nieuwe introducties ook lezen op HiFi.nl.

RCD-W3, CD-R/RW-recorder

Verschillende primeurs werden getoond. Waaronder de RCD-W3 CD-R/RW-recorder. Uitgerust met twee verschillende CD- en CD-R/RW-stations en een 4x speed opname/finaliseerfunctie. Het apparaat is de snelste CD-R/RW-recorder op dit moment in Europa, aldus Sony.

Eisa awards 2002-2003

Sony Huisshow 20022Sony won dit jaar drie EISA-Awards en wel voor de Plasma televisie, de Mini DV Camcorder en de Multi Channel Super Audio CD-speler.
De Sony WEGA KZ-32TS1 werd de Europese plasmatelevisie van het jaar 2002-2003. Slechts 13 centimeter diep en voorzien van een 32" plasma-scherm en televisie-tuner.
Deze plasma maakt trouwens deel uit van het WEGA THEATRE concept, welke bestaat uit vijf elementen:
- beeld via de televisie;
- de vele mogelijkheden van DVD;
- digitaal bioscoopgeluid;
- Smart Engine video en
- weergave van geluid via de luidsprekers.
Tevens won Sony ook de Europese `high-end` audio award van het jaar 2002-2003, met de Sony SCD-XA777ES SACD speler. Een topmodel uit de ES (Extremely Standard)-lijn. Wij namen alvast een exemplaar mee ter test. De recensie hiervan leest u over een aantal weken op HiFi.nl.

EDITORS' CHOICE