ARTIKEL

Sony Huisshow 2003


Redactie HiFi.nl | 10 maart 2003

Sony dealerdagen maart 2003

Tijdens de Sony Huisdagen maart 2003, welke het thema Live the Dream had, introduceerde Sony haar nieuwe produkten voor de eerste helft van 2003.

Hierbij geven wij u al een eerste blik op enkele produkten die ondertussen al zijn, of binnenkort op de markt gaan komen.

AV/IT- connectivity (connectiviteitscircel)

Het koppelen en gebruik maken van TV, audio- en videoapparatuur, de computer, de telefoon/PDA etc. wordt door Sony "AV/IT-connectivity" genoemd. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende gebieden, waar Sony toonaangevend en groot wil zijn: A/V en fotografie-/filmapparatuur, "content" (muziek, film en games),  PC, telefoon. Hierbij is de vraag niet zozeer of de PC-monitor of het TV-scherm centraal staat in deze multimediale mix, maar welk medium in welke situatie en op een specifiek moment het meest handige en logische is... Klinkt dit vaag? Een voorbeeld. U heeft vrienden op bezoek en wilt uw laatste vakantiefoto`s laten zien. Moet iedereen dan, wel of niet voorzien van koffie en gebak mee naar de zolder lopen waar uw PC staat, of zet u gewoon uw TV aan en laat u daarop een mooie fotopresentatie zien? Of moet u in de woonkamer werken, omdat daar uw televisie staat? Hier gaat het dus om: een centraal systeem (de Home Server) slaat voor u alle informatie op en u vraagt deze op waar u wilt, wanneer u wilt en via het medium dat u wilt. Bij wijze van spreke bekijkt u tijdens een zakenreis uw thuis opgenomen films in de hotelkamer in het buitenland. Pay-per-view is dan niet eens meer nodig ;-)

HiFi en Home Cinema

Onder de paraplu van WEGA Theatre biedt Sony alles-in-één-oplossingen voor het luisteren naar muziek of het bekijken van films. De WEGA Theatre-producten bieden een combinatie van Sony-technologieën en design binnen alle A/V-categorieën: TV, DVD, AV-receivers en surroundspeakersystemen.

Sony dealerdagen maart 2003

LCD KLV30
De KLV-30MR1 is een LCD WEGA-televisie met een schermformaat van 75 cm. De KLV-30MR1 is een uitbreiding op de MR1-plasmatelevisies, die eind 2002 werden geïntroduceerd.
Het slanke beeldscherm is via een kabel verbonden met de meegeleverde Media Receiver Unit (MRU), die eenvoudige aansluiting op uiteenlopende video- en audiocomponenten mogelijk maakt. De MRU is voorzien van vier Scart-ingangen (3 x RGB), een component video-ingang en een PC- en Memory Stick-aansluiting.
De Memory Stick-aansluiting maakt de connectiviteitscirkel rond, zodat de televisie kan fungeren als hart van elk home-entertainmentsysteem. Dankzij de hoge laadsnelheid kunnen met een Sony digitale fotocamera of camcorder vastgelegde of op een PC opgeslagen hoogwaardige JPEG-afbeeldingen worden bekeken. De televisie ondersteunt ook de weergave van MPEG-films uit deze bronnen.

De KLV-30MR1 is leverbaar vanaf dit voorjaar en kost  € 6999,-

Sony dealerdagen maart 2003

Home DVD Recorder RDG GX7, dual RW compatible
Dit is toch wel erg interessant. Een DVD-recorder met tweevoudige RW-compatibiliteit, de RDR-GX7. Het nieuwe model kan zowel op het DVD-RW- en DVD+RW- als op het DVD-R-formaat opnemen, waardoor het compatibel is met de meeste conventionele DVD-Videospelers op de markt. Daarnaast biedt de RDR-GX7 afspeelmogelijkheid voor DVD-RW, DVD+RW, DVD-R, DVD+R, CD, CD-R en CD-RW. Gebruikers zitten niet langer vast aan een van deze formaten en een optimale afspeelcompatibiliteit is gewaarborgd. De brede keus aan formaten biedt de gebruiker meer vrijheid wat media betreft en een grotere compatibiliteit met andere home-entertainmentapparatuur.

De RDR-GX7 is leverbaar vanaf april. Consumentenindicatieprijs € 1299,-

DAV-DS1000
Als u echt voor de beste kwaliteit gaat, dan is een systeem van 699 euro met alles erop en eraan niet het beste wat u kunt krijgen. Sterker nog, geeft u wat meer geld uit en u zult hier absoluut geen spijt van krijgen!
Niettemin is klein niet per definitie niet goed en bieden verschillende fabrikanten veel moois voor uw geld. Sony DAV-DS1000

 

Zo brengt Sony een nieuw alles-in-één Digital Audio Video (DAV)-systeem, waarbij de achterspeakers alleen nog maar op het lichtnet hoeven te worden aangesloten. Dankzij een nieuwe door Sony ontwikkelde digitale infrarood (IR-) audiotransmissietechnologie (DIAT) biedt de DAV-DS1000 een unieke configuratieoptie. De nieuwe DAV-DS1000 is eenvoudig te installeren, doordat er geen kabels nodig zijn om de achterspeakers aan te sluiten. De speakers hoeven alleen maar te worden aangesloten op een stopcontact en werken dan op vrijwel elke plaats in de woonkamer.

De DAV-DS1000 is leverbaar vanaf mei. Consumentenindicatieprijs € 3999,-

CD/DVD-speler DVP-NS930V
Ook introduceerde Sony de twee nieuwe home-entertainmentspelers die AV-liefhebbers uitgebreide afspeelmogelijkheden bieden voor DVD-Video en Super Audio CD. Zo is daar de SCD-XA9000ES (zie hieronder) en de nieuwe DVP-NS930V welke het functionaliteitsniveau van Sony`s Quality Standard (QS)-serie naar een hoger plan tilt.
Deze speler is compatibel met diverse beschrijfbare discformaten, waaronder DVD-RW (Videomodus en VR-modus), DVD+RW, DVD-R, DVD+R, CD-R en CD-RW. Daarnaast is de NS930V ook voorzien van Sony`s Precision Cinema Progressive scan-systeem. Met dit systeem worden DVD-Video-elementen opgewaardeerd en geoptimaliseerd door middel van Pixel-by-Pixel I/P-omzettingstechnologie. Ook geeft de DVP-NS930V meerkanaals Super Audio CD-weer. Meerkanaals Super Audio CD biedt een meerdimensionale geluidsweergave, waarbij de verschillende nuances en lagen in een opname optimaal tot leven worden gebracht.

Leverbaar vanaf augustus, prijs nog niet bekend.

EDITORS' CHOICE