ARTIKEL

VAD: Stereo 2


Rene Smit | 20 oktober 2003

Sharkwire

In een jaar tijd is er veel bij Sharkwire verandert, hadden zij vorig jaar alleen nog maar bekabelingsproducten nu is daar het Italiaanse merk Paolo Beduschi bij gekomen. Dit Italiaanse merk produceert speakers en transistorversterkers. Helaas zijn de nieuwe versterkers nog niet beschikbaar zodat gedraaid wordt met de oude inmiddels niet meer leverbare serie.

VAD Show 2003 (c) Xingo

In het assortiment zitten ook 3 types speakers, de Correlli, Scarlatti en Vivaldi. Twee standmountspeakers en een vloerstaander met een aansprekend uiterlijk van aluminium en licht hout. Niet alleen het uiterlijk is van Italiaanse allure ook de geluidsweergave van de korte demo doet naar meer smaken en in de toekomst kunt u zeker van ons een recensie van een van de types verwachten.

VAD Show 2003 (c) Xingo

Joenit

Snel door naar de 2 luisterruimtes van Joenit waar gedemonstreerd wordt met de nieuwe 3 serie van Rega waaronder de Cursa3 en Exon3 in combinatie met de vernieuwde Staff van Totem. Volledig nieuw in de productrange van Joenit is het engelse kabelmerk Chord wat na diverse omzwervingen een welkome aanvulling is in het Joenit assortiment.

VAD Show 2003 (c) Xingo

De Signature luidsprekerkabels die tijdens de demoís gebruikt worden zijn nog in een pre-productie stadium en komen waarschijnlijk in december op de markt. Kenmerkend voor dit product is de extreem holografische weergave. Chord is echt een aanvulling in de productrange omdat vanuit dezelfde filosofie wordt gewerkt dan de eigen Tress kabel. De prijsstelling wordt concurrerend en gelijk aan de engelse prijsstelling.

Nutters

De stand van Nutters Audio is verdeeld in een stukje met het WBT assortiment, een gedeelte voor Kimber Kable en een aantal bakken met cdís en sacdís. Nieuw van WBT is de Nextgen plug en van Kimber Kable de Tonik interlink.

VAD Show 2003 (c) Xingo

M.O.A.

Een vollodig nieuwe naam op de VAD 2003 is M.A.O. een afkorting die staat voor Maya Audio Ontwerp. Dit bedrijf vindt zijn oorsprong in de professionele wereld en is een afgeleide van de vroegere NOS en NOB. Tot voor kort werd alleen de professionele markt bedient met producten als microfoonversterkers, actieve monitor luidsprekers en heel veel maatwerk.

VAD Show 2003 (c) Xingo

Op de VAD 2003 vindt  de eerste presentatie plaats van de door M.A.O. ontwikkelde producten voor thuisgebruik. Het betreft onder andere een van de actieve professionele monitor afgeleide passieve monitorluidspreker en een 2 en 6 kanaals voorversterker. In een later stadium volgt nog een monoblok eindversterker. Alle producten kunnen op klantspecificatie geleverd worden waarbij zelfs een kleurkeuzemogelijkheid van de front en zijkanten van de voorversterker mogelijk is.

Floating Systems

VAD Show 2003 (c) Xingo

Floating laat in de demoruimte de 4e generatie Synthese I horen. Een product wat reeds 22 jaar onafgebroken in productie is. Voor de 4e generatie zijn opnieuw verbeteringen toegepast waardoor de Synthese I nog makkelijker aan te sturen is onder andere door het verbeterde rendement van de speakers. De gebruikte units zijn van Seas en aan de uitgesproken vormgeving is niets verandert wat het ontwerp na 22 jaar tijdloos maakt.

VAD Show 2003 (c) Xingo

Amacom

Als laatste werd door mij de stand van Amacom bezocht. In de stampvolle ruimte spreek ik salesmanager Theo Engels en hij leidt mij rond op de stand om de nieuwe producten toe te lichten. De Visonik David speakers zijn op bestelling in nog meer kleuren leverbaar dan tot nu toe het geval was. Nieuw in de Evolution serie is het type 6 met nieuwe woofers met een grotere uitslag waardoor de gebruikte versterker het makkelijker heeft en ook heeft de speaker een smallere kast gekregen.
De Evolution7 komt eind van dit jaar in een actieve versie uit evenals de Concept9 de topspeaker van Visonik met een prijskaartje van circa 3000,- euro.

VAD Show 2003 (c) Xingo

De subwoofers van Visonik, de 8.2, 10.2 en 12.2 zijn alle uitgerust met gemodificeerde versterkers voor nog betere prestaties. En is inmiddels ook de Revolution line compleet gemaakt met centerspeaker en vloerstaanders om een compleet thuistheater in te kunnen richten met speakers uit dezelfde serie.
Naast Visonik stond er ook apparatuur van Exposure met een gedeeltelijk nieuwe look, de fronten zijn strakker en de verlichting is nu blauw wat mooi aansluit bij de aluminiumkleurige fronten. Tevens staat er voor het eind van het jaar een nieuwe serie gepland die tussen de bestaande series in komt.

VAD Show 2003 (c) Xingo

EDITORS' CHOICE