ARTIKEL

VAD: Home Cinema 5


Bjorn Mateijsen | 21 oktober 2003

Transtec

Transtec verzorgt dit jaar een demo met high-end home-cinema componenten met een Tag Mclaren AV32R dual processor 7.1 THX Ultra2 gecertificeerde surround processor. Voor de eindversterking is voor hetzelfde merk gekozen, waarbij vanuit de modulair opgebouwde eindversterkers de samenstelling met 3 x 250 watt is gekozen, aangevuld met de mono-eindversterkers. Voor de bron is gebruik gemaakt van de DVD 32R, één prachtige CD/ DVD transport van een hele hoge kwaliteit. De luidsprekers zijn de reference serie van KEF, waarbij gekozen is voor de 205 als frontspeaker, de 204c als centerspeaker en de 201 worden als surroundspeakers ingezet. Ook hier is veel aandacht besteed aan de ruimte om de beeldkwaliteit van het geprojecteerde beeld zoveel mogelijk te optimaliseren. Zo is de ruimte goed verduisterd en worden tevens, door gebruik te maken van domotica producten, de lichtpunten op eenvoudige wijze bediend.

VAD Show 2003

Het beeld wordt geprojecteerd door de prachtig vormgegeven Sim 2 Grand Cinema DLP projector met longthrow lens. Nieuw in het assortiment van Sim is de Domino DLP projector, met een resolutie van 1024 x 576, met de Matterhorn DLP chip en Faroudja DCDi deinterlace-chip. Deze projector is te bewonderen op één van de primeuren van Transtec, namelijk een Sim2 vast projectiescherm van 1.3 gain, met zwarte kadering. Het projectiescherm heeft een adviesprijs van 600 Euro. Tevens biedt Sim2 in dit segment projectieschermen, een elektrisch bedienbaar projectiescherm, schermen met tab tensioning, etc.

VAD Show 2003 (c) Xingo

Primeur voor Nederland op de VAD show is de 7 kanaals eindversterker van Tag Mclaren. Deze eindversterker heeft een vermogen van 7 x 80 watt.

Op display is tevens als primeur de nieuwe KEF KHT 9000 met ACE technologie te zien. De ACE technologie, wat staat voor Acoustic Compliance Enhancement, zorgt voor een strakke weergave van de lage tonen, die normaal alleen bij grotere systemen te horen zijn. Helaas stond deze KEF KHT 9000 ACE enkel op display. Daarnaast is ook een stille presentatie van de KEF XQ serie te zien bij Transtec.

KEF KHT9000

Philips SACD

Philips biedt dit jaar wederom de fantastische 6 kanaals opstelling van Pass Lab mono-eindversterkers gecombineerd met de B & W Nautilus 801 luidsprekers in een ITU-opstelling.

VAD Show 2003 (c) Xingo

VAD Show 2003 (c) Xingo

Als bron wordt de 963 universele dvd-speler gebruikt van Philips. Bij deze demonstratie gaat het niet zozeer om de gebruikte apparatuur, maar we worden meegenomen naar de basis, namelijk de muziek. Philips laat op interessante en leerzame wijze het publiek kennis maken met multikanaals muziek, waarbij vanuit verschillende opname invalshoeken wordt gedacht.

VAD Show 2003 (c) Xingo

Zo worden verschillende stijlen muziek tijdens deze demonstratie behandeld, waarbij men van klassiek, naar Pink Floyd – Dark side of the Moon, naar Sting en als laatste Neerlands trots op rockgebied Kane voorbij laat komen. De opnames zijn veelal heel verschillend, waarbij de insteek en creatief gebruik van de kanalen met name bij popmuziek kan zorgen voor spectaculaire weergave van een muziekstuk, waarbij met verbazing het geheel wordt beleefd.

EDITORS' CHOICE