ARTIKEL

VAD: Stereo 4


Philip van Deijk | 21 oktober 2003

More Music

VAD Show 2003

De nieuwe aanwinst van Avalon (foto boven), de Ascendant, was uiteraard te bewonderen. Een drietal units, een 1 inch titanium dome tweeter en 2 x 7 inch Nomex-Kevlar composite cone woofer zorgen voor de karakteristieke eigenschappen van Avalon. Een gevoeligheid van 90 dB en een impedantie van 3.6 ohms minimal zorgen ervoor dat de versterker geen moeilijkheden krijgt wat de weergave prestaties ten goede komt. Het karakteristieke uiterlijk van de Avalon is bij deze Ascendant gebleven.

VAD Show 2003 (c) XingoDe Theta Compli is wel een hele toepasselijke naam, deze speler speelt namelijk alle formats op topniveau af. Apart hierbij is de optionele weergave van het beeldkwaliteit, de standaard hoogwaardige, beeldweergave kan nog verder geperfectioneerd worden met een losse module.

Nieuw van Audio Physic (foto rechts) is een jubileumuitgave van de Tempo, wat hem brengt tot de Tempo III JE. Deze jubileumuitgave is er voor een vanafprijs van Euro 3.175,= per paar. Ook een nieuwkomer van hetzelfde merk is de Padua. Dit is eveneens een vloerstaander, waarvan de tweeter een 1" handgecoate zijden membraam is wat resonantievrij tot 33 kHz doorloopt. Twee speciaal ontwikkelde woofers, met een doorsnede van 8", die aan weerzijde van de luidspreker geplaatst zorgen voor een krachtig laag wat doorloopt tot 30 Hz. Dit lage frequentiebereik wordt mede mogelijk gemaakt door de inmiddels ver door ontwikkelde Push-Push Technology. De Padua is er met een vanafprijs van Euro 3.900,= per paar.

Over Siltech kunnen we melden dat de Classic-serie nu voorzien is van een digitale HF10 kabel om een zo`n optimaal mogelijk digitaal signaal tussen de d/a converter en het loopwerk te laten lopen.

VAD Show 2003 (c) Xingo

Trade Time

Nostalgie bij Trade Time; schitterende uitziende en klinkende buizenversterkers en buizen cd-spelers die doen denken aan oude vervlogen tijden. Nieuw is een Shanling SLM40AMK versterker, deze levert een vermogen van 2x50 watt Class A. Deze is voorzien van een digitale in- en uitgang. Deze versterker is linear van 10-300.000 Hz. Tevens is deze geïntegreerde versterker van een uitzonderlijk mooie digitale volume regelaar. Een nieuwe cd-speler is er in de vorm van de CD A2, voorzien van een gescheiden voeding. Ook deze Shanling cd-speler is intern voorzien van een netfilter. De eveneens ingebouwde upsampler is in- en uitschakelbaar.

VAD Show 2003 (c) Xingo

VAD Show 2003 (c) Xingo

Red Rose is een compleet op elkaar afgestemd systeem die eigenlijk ook als zodanig te gebruiken ontworpen is. De instapper is het Spirit System, voor Euro 3.995,= krijgt u een set die bestaat uit een versterker, kabels, luidspreker en daarbij behorende standaards. Zo`n compleet systeem kan oplopen tot de ultieme Reference die voor een bedrag van Euro 120.000,= van eigenaar verwisseld.

VAD Show 2003 (c) Xingo

Dynamic Solutions

Op de valreep konden we nog genieten van de Master 3 luidsprekers. Ditmaal niet aangestuurd door een Marsh of Gamut versterkercombinatie, maar door een gloednieuwe voor- en eindversterker van Hovland. Sinds enkele dagen is Dynamic Solutions de Nederlandse importeur van dit high-end merk.

Als voorversterker diende de Hovland HP 100 buizenvoorversterker (vanaf Euro 6.500,=). Deze voorversterker kan in drie versies geleverd worden, te weten één zonder phono-trap en twee met phono. Hiervan is de ene versie dan weer geschikt  voor een MM element en de ander om een MC element te gebruiken. De goedkoopste HP 100 kost Euro 6.000,= en loopt op tot Euro 8.500,=.

VAD Show 2003 (c) Xingo

Als eindversterker mocht de Radia zijn kunsten vertonen, een transistorversterker met een vermogen van 2 x 125 watt bij 8 Ohm en 2 x 200 watt bij 4 Ohm. Genoeg dus om de meest vermogensslurpende luidspreker aan te sturen en onder controle te houden.

VAD Show 2003 (c) Xingo

Opvallend is de zeer exclusieve uitstraling die de versterkers hebben, de verlichting is bij de eindversterker namelijk achter de frontplaat geplaatst en straalt een fraai blauw/groen licht uit. De voorversterker is aan de voorzijde voorzien van een zwarte frontplaat met drie grote ronde massieve zilverkleurige knoppen gemonteerd. Achter de frontplaat zit ook weer een doorzichtige plaat die het licht subtiel over de voorzijde verspreid. Vanzelfsprekend werd dit alles aan elkaar geknoopt door Hovland bekabeling en mocht een Basis 2500 draaitafel, voorzien van een Graham toonarm, zijn kunsten met het vinyl vertonen.

VAD Show 2003 (c) Xingo

EDITORS' CHOICE