ARTIKEL

Vrouwen in de HiFi !!


Dr. Longbeard & Marja | 11 maart 2004

Marja Vanderloo

Wat hebben Kathy Gornik, EveAnna Manley, Jenifer Whitewolf Crock, Kara Chaffee, Eunice Kron, Marilyn Marchisotto, Anette Duevel en Gabi van der Kley met elkaar gemeen? Heel simpel het volgende. Al deze dames zijn sterk betrokken bij de hifi industrie en waren aanwezig afgelopen januari op de CES 2004 in Las Vegas.

Vrouwen in de hifi? Dat zijn toch alleen maar de uithangborden die mooi mogen zijn en folders uitdelen? Het zijn toch juist de vrouwen die het typische mannenbolwerk van hifi in de weg zitten met hun opmerkingen over de lelijkheid en het in de weg staan van apparatuur?
Fout dus. Zowel deze als andere vooroordelen zijn absoluut onterecht. Het moet dus maar eens afgelopen zijn met deze vooroordelen die helaas ook wel eens bij de hifi.nl auteurs de kop opsteken.  Ik kan het  weten als enige vrouwelijke auteur  tussen de van testosteron doorspekte ideeen van de mannelijke “audiofiel”. Trouwens, over dat zichzelf audiofiel noemen moet ook nog maar eens een pittige discussie op gang komen.

De bovengenoemde vrouwen drukken een zwaar stempel op de industrie. Om wat taken van deze vrouwen te noemen: directeur van Thiel en tevens voorzitter van de CEA, de Consumer Electronics Association die de CES organiseert (Kathy). Ontwerpers van versterkers en kabels EveAnna (Manley labs), Jennifer (Jena labs) en Kara van De Havilland. Of algemeen directeur van Acarian , de makers van de Alon Lotus luidsprekers, (Marilyn), Duevel luidsprekers (Anette) of Crystal Cable (Gabi). Dus voorwaar geen banen voor het uiterlijk.

Kathy Gornik(c) Xingo

De hifi wereld en zeker de zogenaamde audiofiele afdeling daarvan is vooralsnog een mannenwereldje, maar niet voor lang meer. Dat het een mannenwereldje is blijkt maar al te goed op een show als de CES. In de grote hallen waar massagoederen worden gepresenteerd samen met een enkele hifi uitzondering, mogen de dames de pr-werkzaamheden doen. Folders uitdelen en lief lachen naar de voorbij struinende mannen is hun deel.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

EDITORS' CHOICE