ARTIKEL

VAD `04 Verslag 4


Redactie HiFi.nl | 26 oktober 2004
Door Garmt van der Zel

Het vierde deel van de volledige verslaglegging van de VAD Show 2004 staat online. Met aandacht voor: Audiac, B&W Luidsprekers en Final Sound.

Audiac
http://www.audiac.nl

De prijs voor het beste beeld van de VAD ging wederom naar Audiac, die met de JVC DLA-HD2K en een high definition ‘feed’ liet zien wat de potentie is van dit nieuwe medium. De projector heeft een aparte scaler, ontwikkeld in samenwerking met Faroudja, een resolutie van 1920x1080 en een prijskaartje rond de 22.000 Euro.

VAD Show 2004 (c) Xingo

Het geluid bij de set werd verzorgd door Lexicon, Revel en Mark Levinson. Ook werd de Watt/Puppy System 7 gedemonstreerd op Arcam voor/eindcombinatie en CD-speler. Een wat mij betreft een niet echt geslaagde combinatie, maar wel een aanstekelijk en muzikaal "1-op-1 geluid". Van Arcam tevens een Harddisk recorder met opslagruimte voor 500 cd´s.

Van Lexicon zag ik de nieuwe RV-8 receiver, die de software incl. room-eq functionaliteit erft van de MC-12. Nieuw is de MC-4 (nog niet aanwezig op de beurs), de nieuwe ´budget´ surround processor van Lexicon, die de zone 2 functionaliteiten van de MC-8 moet ontberen, maar met dezelfde geluidskwaliteit als de MC-8. Deze processor komt uit in november.

VAD Show 2004 (c) Xingo
 
B&W Loudspeakers Nederland B.V.
http://www.bwloudspeakers.nl

VAD Show 2004 (c) Xingo

Bowers and Wilkins gaf 2 demo´s. De ene demo richtte zich op de 700-serie speakers op een Rotel RSP-1098 surround processor en RB-1095 5-kanaals eindversterker en de andere demo was gericht op een perfecte demonstratie van multi-kanaals SA-CD op de apparatuur van EMM Labs (ontwerpen van Ed Meitner), die zijn signaal liet versterken door nieuwe versterkers van Classé. Het klankresultaat van deze set was meer dan overtuigend. Meer hierover in het verslag van Patrick van den Bergh (binnenkort online - red.)

VAD Show 2004 (c) Xingo

Nieuw van B&W waren de flat panel monitoren FPM4/FPM5/FPM6 (respectievelijk 700, 750 en 900 Euro), die perfect combineren met nieuwe plasma- en LCD-displays en de PV1 actieve subwoofer, die de vorm heeft van een afgeplatte bol, met een woofer aan beide zijkanten van de behuizing, die elkaar perfect in balans houden. Het gebruik van de dubbele woofer en bolvorm  dragen zorg voor een behuizing die heel inert en stil is en er ook nog eens mooi uitziet.

Bij Rotel koopt u sinds kort voor 1500 Euro de RSDX-02 DVD receiver van 5x 80W en voor 3000 Euro de RSX-1067 7.1 receiver met DPL 2x aan boord. De nieuwe Delta serie van Classé verraste iedereen met zijn prachtige design en bedieningsgemak. Zelfs op de CD-speler zijn de knoppen afwezig en wordt alles bediend via een LCD touchpanel. Fraai (en niet goedkoop helaas)…

VAD Show 2004 (c) Xingo

Final Sound
http://www.finalsound.com

VAD Show 2004 (c) Xingo

De Nederlandse luidsprekerfabrikant Final demonstreerde haar nieuwe HT80 surround luidsprekersysteem, bestaande uit vijf kleine elektrostaten (model 80i) en bijbehorende subwoofer (Sub 8).

Aangestuurd door Bryston apparatuur werd een ontzettend open, gedetailleerd en vooral zeer goed gespreid geluidsbeeld neergezet. Gezien de introductieprijs van 2.000 Euro voor de complete set, mag de prijs-prestatieverhouding van deze set best verbluffend genoemd worden!

Ook zijn er grotere modellen leverbaar van de ´satellieten´, die zichzelf 100i en 400i noemen.

Overigens is sinds kort Mafico de distributeur voor Final.

EDITORS' CHOICE