ARTIKEL

VAD `04 Verslag 6


Redactie HiFi.nl | 26 oktober 2004

Door Garmt van der Zel

Het zesde deel van de volledige verslaglegging van de VAD Show 2004 staat online. Met aandacht voor: Pioneer Benelux en Syntaxis Audio.

Pioneer Benelux
http://www.pioneer.nl

Pioneer behoort met NEC en Fujitsu bij de beste plasma-fabrikanten en op de beurs demonstreren zij dit overtuigend met hun PDP-435 42 inch en PDP-505 50 inch plasma-schermen, die naar keuze kunnen worden uitgerust met een analoge of digitale tuner. De 61 inch plasma werd helaas niet gedemonstreerd. Een aantal DVD-spelers van het merk zijn perfect geschikt om deze schermen aan te sturen, vanwege de HDMI uitgang van deze modellen (o.a. de DV-868AVi-S en DV-668AV-S, maar ook de DVR-920H-S DVD-recorder is ermee uitgerust).

VAD Show 2004 (c) Xingo

De VSX-AX5Ai receiver is afgeleidt van de VSX-AX10 en erft diens automatische calibratie met bijgeleverde microfoon voor 1899 Euro. Ook maakt het merk inmiddels zijn eigen speakers, die mede door de inzet van deze importeur best redelijk tot klinken werden gebracht. Overigens zorgde de gebruikte Isotek netfiltering de tweede dag van de show voor een duidelijke verbetering in zowel beeld als geluid. Binnenkort een review van Isotek hier op hifi.nl! Jammer genoeg liet de instelling van de plasma toestellen te wensen over, maar dit is een euvel van bijna alle displays op de beurs.

VAD Show 2004 (c) Xingo

Syntaxis Audio
http://www.syntaxisaudio.nl

Heel bijzonder zijn de HD-1 hybride elektrostaten van het merk Syntaxis Audio. Er wordt gebruik gemaakt van een elektrostaat van 400-20.000 Hz en een open baffle met twee woofers voor het laag. Ondanks de open kast is de laagweergave verbluffend diep, snel en strak. Er blijft nog een klein gat tussen hoog en laag, maar afgezien van dat, genoot ik van het zeer transparante, rustige en levendige geluid en was de integratie tussen dynamisch laag en elektrostatisch mid/hoog zeer goed geslaagd. Niet iedereen van het hifi.nl team was echter even enthousiast als ik. De prijs zal liggen rond de 2400 Euro per stuk.

Een eigen ontwikkelde hybride versterker (met triodes in de voortrap en Fets in de eindtrap), de PHA-600, is volgens de fabrikant mede door zijn afwezigheid van tegenkoppeling perfect geschikt voor aansturing van deze speakers.

VAD Show 2004 (c) Xingo

EDITORS' CHOICE