ARTIKEL

VAD `04 Impressie 7


Redactie HiFi.nl | 28 oktober 2004

Door Patrick van den Bergh

Patrick van den Bergh beschrijft in 5 artikelen zijn indrukken van drie dagen VAD Show. U leest hieronder deel 5, waarin aandacht voor Malcolm Latham.

Malcolm J. Latham Audio
www.lathamaudio.nl

Drie dagen de VAD Hifi & Home Cinema show bezoeken moet toch genoeg zijn om alles te zien, zal men denken? Misschien dat om alles te zien die drie dagen wel ruimschoots voldoende zullen zijn, alhoewel ik daar ook al sterk mijn twijfels bij zet. Maar om ook alles te kunnen beluisteren vraagt toch nog meer tijd. Wachten voor demonstraties, her en der wat gesprekken voeren maar ook even rust en tijd nemen voor de koffie en de periodieke nicotine-shot vergt zijn tijd. En die tijd had ik eigenlijk heel graag willen gebruiken om de demonstratie bij Latham Audio bij te wonen.

VAD Show 2004

Enkele keren ben ik de grote demonstratieruimte binnen gelopen. Er werd gespeeld met een volledige opstelling van Linn. Als luidsprekers had men gekozen voor de lijn Akurat van Linn. De 242 als fronts, de 212 als surroundluidspreker en de 225 center-luidspreker en 221 subwoofer om het geheel te complementeren. De luidsprekers werden aangestuurd door een tal Linn 2250 stereo-eindversterkers die het signaal van de Kinos multichannel controller mochten versterken. Als bron was gekozen voor de Unidisk 1.1 multi-player.

(Aanvulling door Ed Verkerk van Malcolm J. Latham Audio: "In mijn veertig minuten durende opbouw demo gebruikte ik vooral de SC, eerst solo, daarna als bron geschakeld, op de Kinos en heel even maar de 1.1. Voor het slot ging de LP12 met Ekos arm en Akiva element via een Linto verbonden naar die Kinos pré naar de 242 met de twee 12.45 subs.")

Keer op keer valt een bepaalde homogene muzikaliteit mij op wanneer een Linn systeem staat te spelen. Neutraal en lekker luchtig waarbij er sprake is van een absolute synergie wanneer het complete systeem is opgebouwd uit Linn producten. Alhoewel ik nauwelijks de kans heb gehad om het een en ander echt aandachtig te beluisteren viel wederom dezelfde neutraliteit mij weer op.

VAD Show 2004

Naast producten van Linn, het engelse kabelmerk Qed, Artcoustic en Dynavector staat ook het ‘Custom Installation’ hoog in het vaandel bij Latham Audio. Onder de productnaam LCI (Latham Custom Installation) is het mogelijk om een heus compleet domotica-pakket geheel naar wens te laten samenstellen en integreren in uw huis.

 

Nawoord

Ook bij de stand van B&W Luidsprekers Nederland was een nieuw domotica-systeem te bewonderen. De naam is mij helaas even ontschoten maar het pakket maakte het mogelijk om, middels een touch-panel, alle geluidsapparatuur en andere zaken te regelen. Via een website zullen er regelmatig updates te verkrijgen zijn en worden bezitters van het systeem in staat gesteld om besturingsprogramma’s, lay-out’s en dergelijke met elkaar uit te wisselen. Het systeem zal binnekort vast en zeker bij uw Hifi-dealer te bezichtigen zijn.

En dit brengt mij weer terug bij het begin van het verslag. De heer J.M Geijsen start net een nieuwe SACD-presentatie aan een nieuwe groep belangstellenden en ik blijf nog even genieten van het nummer ‘Variation’ uit het werk ‘The Bolt’ van Dmitri Shostakovich.

De VAD Hifi & Home Cinema Show 2004 loopt ten einde en wij kunnen weer een vol jaar wachten totdat we het Koningshof te Veldhoven weer mogen bezoeken voor een show vol geluidsapparatuur, luidsprekers, de meest mooie kabels, domotica, geluidsdragers in verschillende formaten, Home Cinema enzovoort.

Tip: leest u ook:

Impressie 3 - B&W Nederland
Impressie 4 - Toshiba
Impressie 5 - Eurogram
Impressie 6 - Audiac

EDITORS' CHOICE