NIEUWSNaim Audio

Latham Audio op X-fi Audioshow


Redactie HiFi.nl | 01 oktober 2011 | Naim Audio

Ook Latham Audio is vertegenwoordigd op de X-Fi Audioshow. Met merken als Naim, Neat Audio en Dynavector hebben ze tenslotte meer dan genoeg te bieden voor een audioshow. 

Kamer 1 X-Fi
Hier vind je de nieuwe draaitafels van Well Tempered Lab. Dit eigenzinnige draaitafelmerk van ontwerper William Firebaugh heeft een zeer bijzondere aanpak als het gaat om het minimaliseren van resonanties op zowel de arm als het element. De oplossing hiervoor is een arm die bevestigd is aan een golfbal die vervolgens drijft in een bad met olie met zeer hoge viscositeit.

Latham demonstreert deze draaitafels met elementen van het Japanse Dynavector. Ze maken gebruik van de Simplex en de luxere Amadeus GTA. Deze aanpak zorgt ervoor dat het element zeer stabiel de groeven aftast met een zeer goede geluidskwaliteit tot gevolg.

De draaitafels zullen aangesloten worden op phono voorversterkers van Naim, de SuperLine en de Dynavector P75MK2. Deze laatste zal gevoed worden door de nieuwe DPS van WTL. Versterking komt van Naim in de vorm van 202 voorversterker gevoed door Hi-Cap en NAPSC aangesloten op de bijpassende NAP200 eindversterker. De gebruikte luidsprekers zijn van Neat in de vorm van de Momentum 3i.

Kamer 2 X-Fi
Deze kamer zal actief worden bezet door het kabelmerk ‘The Chord Company’. Je kunt hier kennis maken met de gehele range van dit Britse kabelmerk. In deze kamer zal Alan Gibb van Chord Cable de onderlinge verschillen aan je demonstreren. Stapsgewijs gaat hij samen met jou door de verbeteringen op het gebied van interconnect, luidspreker- en voedingskabels. Een must voor iedereen die zijn systeem verder wil verbeteren maar eigenlijk niet weet op welke manier. 

Primeur voor Chord Cable is de gloednieuwe USB SilverPlus. Ook hier maakt Latham Audio gebruik van een mooie Naim en Neat combinatie.

Bekijk al het X-Fi Show nieuws op de X-Fi Special Page!

MERK

EDITORS' CHOICE