NIEUWS

TV tip: North Sea Jazz 2012

Dit weekend staat Rotterdam in het teken van North Sea Jazz. Wat in 1976 begon in het Haagse Nederlandse Congresgebouw met zes concertzalen, driehonderd muzikanten en zo’n negenduizend bezoekers, groeide uit tot een fenomeen. Dit weekend is al weer de 37ste editie met een verwacht bezoekersaantal van 70.000 mensen. Kun je er niet bij zijn, dan kun je het ook vanuit je luie stoel bekijken, want Nederland 3 staat uitgebreid bij het evenement stil.

Deze zondag begint de uitzending op Nederland 3 om 23.15 en kun je kijken naar o.a. (onder voorbehoud): Macy Gray & David Murray Blues Big Band, Waylon, Esperanza Spalding, D’Angelo en Rufus Wainwright. De presentatie is in handen van Sylvana Simons, Winfried Baijens en Andrew Makkinga. Uiteraard is het leuk(er) om in levende lijve aanwezig te zijn, maar een goede `troostprijs` is het wel.



Maar er is meer, want wie geen zin heeft om te wachten tot het eind van de avond kan ook terecht bij Radio 6 Soul & Jazz. Live concerten, sfeerverslagen en interviews worden afgewisseld en je kunt alles in beeld en geluid volgen op de website van Radio 6. Radio6 heeft een aantal filmpjes op hun YouTube-kanaal geplaatst, in bovenstaand filmpje zie je hun eerste impressies. Je kunt ook terecht bij het digitale themakanaal Cultura24, want zij zenden een aantal live concerten uit.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van North Sea Jazz.


EDITORS' CHOICE