NIEUWSSony

Sony introduceert draagbare, draadloze luidsprekers


Redactie HiFi.nl | 19 juli 2012 | Sony

Sony introduceert nieuwe compacte en draagbare, draadloze luidsprekers. Deze stijlvol vormgegeven luidsprekers (SA-NS310, SA-NS410 en SA-NS510) maken het mogelijk om overal muziek te luisteren ongeacht de muziekbron.

Sony richt zich daarmee op consumenten die in elke kamer van het huis muziek willen luisteren. De speciale directionele geluidstechnologie (360 graden) moet zorgen voor een hoogwaardig, krachtig en ruimtelijk geluid.

SONY SA-NS310

Muziek van geluidsbronnen in het wifi-netwerk zoals smartphone, tablet, laptop of pc is te streamen naar een draadloze luidspreker in de keuken, de slaapkamer of welke ruimte dan ook. De speakers beschikken daarnaast over AirPlay, zodat ook de iTunes-afspeellijsten op iPhone, iPod Touch of iPad zijn te streamen. Een abonnement op de streaming muziekservice Music Unlimited biedt desgewenst toegang tot vijftien miljoen muzieknummers en duizenden internetradiozenders wereldwijd.

Muziek is op een aantal manieren te beheren. Door een gratis 'Network Audio Remote'-app van Sony te downloaden op een Android-smartphone of tablet. Hierdoor is ook muziek te beluisteren die op niet-Apple-apparatuur staat, zoals internetradiozenders en favoriete muziek van Music Unlimited. Via AirPlay is muziek op iPhone, iPod of iPad te beheren. 

SONY SA-NS510

De draadloze luidsprekers van Sony zijn compact en wegen bijna niets, zodat ze gemakkelijk zijn mee te nemen. De SA-NS510 beschikt over een oplaadbare batterij waarmee tot vijf uur lang muziek is af te spelen. De SA-NS310 en de SA-NS410 hebben een stopcontact nodig.

Een draadloze luidspreker opstellen of activeren is eenvoudig via de gratis smartphone of tablet 'NS Setup'-app van Sony. Of via de meegeleverde setup-software wanneer een pc of notebook binnen het wifi-netwerk gebruikt wordt. Via de ‘party mode’ zijn zelfs meerdere draadloze luidsprekers in de woning te synchroniseren, zodat in verschillende kamers tegelijkertijd dezelfde muziek klinkt.

Zowel de 'Network Audio Remote'-app als de 'NS Setup'-app zijn gratis beschikbaar via de Apple App store en de Google Play store.

360 graden geluid
Ondanks hun compacte vorm leveren de draadloze luidsprekers van Sony topprestaties. De woofer met volledig bereik waarover de SA-NS310 beschikt, produceert een helder, kamervullend geluid dat in alle richtingen weerklinkt. De SA-NS410 en SA-NS510 gaan nog een stapje verder: beide luidsprekers omvatten vier tweeters aan de buitenkant en een ingebouwde woofer, waarmee ze een vol, krachtig en alomvattend geluid creëren.

SONY SA-NS410

Prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs van de SA-NS510 is 350 euro, beschikbaar vanaf juli.
De adviesprijs van de SA-NS410 is 250 euro, beschikbaar vanaf juli.
De adviesprijs van de SA-NS310 is 150 euro, beschikbaar vanaf augustus.

Kijk ook eens op onze Streaming Special

EDITORS' CHOICE