NIEUWS

Amplifiear - een oor voor de iPad

Redactie HiFi.nl | 21 juli 2012

De speaker van de iPad is gevestigd aan de achterkant, waardoor het geluid vaak zacht klinkt. Wij kwamen een leuke gadget tegen die daar wellicht verandering in gaat brengen: de Amplifiear. Het is een plastic opzetstuk wat het geluid van de iPad versterkt. Het doet qua design een beetje denken aan een oor, vandaar de naam. 

Je kunt het geluid van de iPad verbeteren met een paar luidsprekers of een docking station, maar dat maakt hem natuurlijk minder mobiel. Bluetooth speakers hebben het nadeel dat je ze meestal na een tijdje weer moet opladen. De Amplifiear is een simpele oplossing. Met een speciale clip kun je hem vast maken aan de bovenhoek van een iPad. Hij past zowel op de iPad 2 als op de nieuwe iPad. Hij versterkt het volume door het geluid aan de achterkant te weerkaatsen en naar voren te richten. Dit zou moeten zorgen voor meer volume en een helderder geluid. 



De gadget is gemaakt van lichtgewicht en recyclebaar ABS plastic. Het design doet ons een beetje denken aan de oren van Mickey Mouse, maar over smaak valt uiteraard te twisten. De Amplifiear komt in zes verschillende kleuren: zwart, wit, rood, groen, blauw en oranje. 



De Amplifiear is een idee van Evan Clabots van Nonlinear Studio’s. Het was een Kickstarter project dat de benodigde funding binnen moest halen om werkelijkheid te worden. Vanaf $20 kon je geld inleggen, je kreeg dan 1 Amplifiear in een kleur naar keuze. Inmiddels is het doel van $10.000 bereikt, dus wie weet kun je het binnen niet al te lange tijd in de winkel gaan bekijken (en beluisteren).



De meeste muziekliefhebbers zullen hun favoriete muziek niet gaan beluisteren via de iPad, maar wellicht wel een handige gadget om een leuke film beter te kunnen volgen. Hier kun je een filmpje bekijken waar ze laten zien wat voor invloed de Amplifiear heeft op het geluid van de iPad. 


EDITORS' CHOICE