NIEUWSOnkyo

Onkyo introduceert de CR-N755

Redactie HiFi.nl | 25 juli 2012 | Onkyo | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Onkyo heeft er een nieuwe telg bij: de CR-N755 Networked CD Hi-Fi Mini receiver. En dat is best een primeurtje, want het is de eerste die toegang heeft tot de muziekdienst Spotify, om bij de bijbehorende internetradiostations en muziekbibliotheken te kunnen.

De CR-N755 is in het bezit van een cd-speler, een AM/FM tuner en hij heeft een USB-aansluiting waar je een iPhone, iPod of ande apparaat op aan kunt sluiten. Met de toevoeging van de optionele UBT-1 aptX Bluetooth adapter kunnen gebruikers draadloos muziek streamen vanaf een smartphone, laptop of tablet. Je hebt toegang tot populaire muziekdiensten zoals Spotify, Last.fm, AUPEO! en vTuner. Je kunt remote apps downloaden voor de smartphone, zodat je door de muziekdiensten kunt browsen. Met de Home Media en DLNA menu opties van de app moet het streamen van muziek vanaf een computer of NAS ook een fluitje van een cent zijn. 



De nieuwe Onkyo set heeft 96 kHz/24-bit optische en coaxiale digitale inputs en is in het bezit van een 92 kHz/24-bit DAC. Wil je de kwaliteit van je HDTV verbeteren? Sluit dan de optische output van je tv aan op de CR-N755 voor een beter geluid. Onkyo laat weten dat de CR-N755 hetzelfde circuit gebruikt dat Onkyo ook heeft verwerkt in haar high-end A/V receivers en versterkers. Er zijn verschillende hoogstaande technieken gebruikt, zoals bijvoorbeeld de VLSC noise-mitigation technology, die samen met de DAC de digitale pulse noise (ruis) van audiosignalen tegengaat.



De nieuwe Onkyo CR-N755 zal per september verkrijgbaar zijn in zwart en zilver voor $300. Samen met de D-055 2 boekenplank luidsprekers van Onkyo ben je $450 dollar kwijt. Het is nog niet bekend wanneer en voor welke prijs hij in Nederland zal worden verkocht. Voor meer informatie kun je kijken op de website Onkyo; we zullen je uiteraard op de hoogte brengen wanneer we meer weten. 

MERK

EDITORS' CHOICE