NIEUWS

Filmpjekijken weektip: Comme un Chef


Redactie HiFi.nl | 26 juli 2012

Opvallend is deze week, in de luwte van The Dark Knight Rises, dat er vooral een aantal films af te raden is; ATM bijvoorbeeld, of Step Up 4. Maar er is ook een goed ontvangen film verschenen: Comme un Chef. 'Een culinaire komedie zoals alleen Fransen die kunnen maken'. 

Na het overweldigende succes van Intouchables (meestbezochte Franse film ooit) dus opnieuw een komedie uit Frankrijk, al wordt het niveau van eerstgenoemde niet gehaald. "Tot dusver gebruikt [de regisseur] zijn creativiteit nog te weinig en maakt niet altijd evenveel gebruik van de cameravoering en de verhaallijn. Toch laat hij de kijker verlekkerd achter en is Comme Un Chef misschien geen hoofdmaaltijd, maar een prima tussendoortje.Lees de hele recensie hier.

Klikbaar voor groter formaat

In Comme un Chef droomt Jacky Bonnot (Michaël Youn), liefhebber van gastronomie en zeer getalenteerd, droomt van een succesvol en groot restaurant. Helaas heeft hij door zijn financiële situatie nooit een koksopleiding kunnen betalen. Dan ontmoet hij sterrenchef Alexandre Lagarde (Jean Reno), wiens comfortabele positie wordt bedreigd door de aandeelhouders van zijn restaurant… Lees de hele recensie hier.

Bekijk ook de eerdere filmtips

EDITORS' CHOICE