NIEUWSAudioSense

X-fi 2012: AudioSense

Redactie HiFi.nl | 28 juli 2012 |

Vandaag hebben we nieuws te melden van specialist AudioSense, dealer van DEQX, PS Audio, Mytek en natuurlijk de eigen AudioSense producten. AudioSense wil graag de nieuwste DEQX Express II aan je voorstellen. Daarnaast laat zij weten aanwezig te zullen zijn tijdens de X-fi audioshow in september van dit jaar. Ze combineren daar o.a. de Open Baffle speakers met de nieuwste DEQX HDP4.

De DEQX [‘deks’] Express II is in de eerste plaats geschikt om een drieweg actief wisselfilter mee te bouwen voor een luidsprekerbox. Met fase lineaire filters is een actief luidsprekersysteem te maken dat de afzonderlijke luidsprekers maximaal laat presteren. Daarnaast kan met deze Express II ook kamerakoestiek correctie (staande golven wegnemen) uitgevoerd worden, media correctie (een te scherpe opname beluisterbaar maken) en hij heeft een voorversterker en een hoogwaardige DAC. Met de speciale DEQX software en gekalibreerde meetmicrofoon  is snel het maximum uit de luidsprekers te halen. De calibratiekit is verkrijgbaar voor 275 euro. 


De DEQX Express II en de HDP4
De DEQX Express II (2995 euro) is het voordelig alternatief van de HDP4 (4995 euro). De Express II heeft een minder dik voorpaneel dan de HDP4, heeft geen lineaire voeding, maar een geschakelde en is enkel in zwart leverbaar. Geen digitale uitgangen, zodat uitbreiding met bijvoorbeeld de externe DAC's van Mytek niet mogelijk is. De componenten op het PCB zijn van ‘professional-grade’ kwaliteit, in de HDP4 wordt ‘audiophile-grade’ gebruikt. Ook met deze DEQX kun je elke hoogwaardige passief gefilterde luidspreker enorm opwaarderen of een geheel eigen high-end systeem bouwen. AudioSense heeft een heel scala aan verschillende luidsprekersystemen beschikbaar die met DEQX aangestuurd worden. 



AudioSense naar X-fi 2012
AudioSense heeft als eerste in de wereld de beschikking over de nieuwste DEQX HDP4. Dat was in het voorjaar van 2012. Er is nog niet eerder met deze nieuwe en meest geavanceerde DEQX op een show gedemonstreerd. Hetzelfde geldt voor de voordeligere Express II. AudioSense’s Open Baffle speakersysteem was in het voorjaar van 2011 voor het eerst te zien op de Doelen lente hifishow. Op de  X-fi High End Audioshow in Veldhoven op 29 en 30 september is dit systeem ook te beluisteren, aangestuurd door AudioSense 3-channel amplifiers in combinatie met de MKII versie van de PerfectWave DAC en de Mytek 192 DSD DAC. De stroomvoorziening wordt verzorgd door de PS Audio P5.



De 'AudioSense's open baffle' is een 3-weg dipool met 5 luidsprekers per kant. Een Beryllium tweeter en twee middentoners in MTM opstelling met aan de onderkant twee grote woofers opgesteld in een prettig technisch ogend ontwerp met lage WAF, uitgevoerd in perspex, een akoestisch zeer dood materiaal.



Dit systeem is het topmodel van AudioSense en laat de DEQX geheel tot zijn recht komen. Het perspex frame wordt vervaardigd door een gespecialiseerd Nederlands bedrijf dat lasersnijmachines en andere geavanceerde machinerie gebruikt. Kijk voor meer informatie over de producten op de website van AudioSense of neem contact met hen op (info@audiosense.nl).



Kijk voor meer nieuws op onze X-fi Special Page!






EDITORS' CHOICE