REVIEWVisonik

Visonik David Mini Luidsprekers

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
René van Es | 01 oktober 2006 | Fotografie Fabrikant | Visonik

Het is maar zelden dat producten gedurende een periode van dertig jaar worden geleverd. Of je het nu hebt over auto's, horloges, audio apparatuur of witgoed. Binnen dertig jaar evolueert een apparaat vaak zoveel dat je het origineel nauwelijks of niet herkent. Uitzonderingen zijn lampen, meubels en binnen de audio industrie denk ik aan luidsprekers uit de Heritage serie van Klipsch of een enkele buizenversterker als de Quad II.

Is een Klipsch vanwege de hoornconstructie groot en stuit hij op enorme weerstand van veel huisgenoten, de onderhanden luidsprekers van Visonik zijn juist klein en overal plaatsbaar. Is een Klipsch een Goliath, een Visonik heeft de naam “David” gekregen die hem ook past. Betekende de David dertig jaar geleden een revolutie, vandaag zijn er vele kleine luidsprekers op de markt. Maar geen enkele heeft de status van de Visonik David weten te evenaren.

Little Friend

Ik heb de David's zien komen in de audiowinkel waar ik als zaterdaghulpje rondzwierf. De kleine telg die in zoveel opzichten afweek van wat toen gangbaar was. Geen houten kastje, maar een gegoten aluminium behuizing. Leverbaar in kleuren, zwart, zilver of wit. Een miniatuur woofer met een behoorlijke belastbaarheid en een tweeter die opvallend presteerde ten opzichte van de toen gangbare Kef types.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE