Wilson Benesch ARC Luidsprekers

Aardige mensen, prachtige landschappen, behoudend, artistiek, eigenwijs. Allemaal kreten die perfect passen bij het aan de overkant van de Noordzee gelegen Groot- Brittannië. Een land ook met een zeer rijke audiohistorie en vele getalenteerde topontwerpers zoals Peter Walker (Quad), Antony Michaelson (Musical Fidelity), Alastair Robertson- Aikman (SME) en nog vele anderen. Enkele uitzonderingen daargelaten staat Engelse hifi naast de goede klank, vooral toch bekend als conservatief en behoudend.

In het Engelse Sheffield bestaat echter een onderneming die het al vanaf de start in 1989 totaal anders heeft aangepakt en zelfs als extreem vooruitstrevend te boek staat. Ik heb het hier over niemand anders dan luidsprekerbouwer Wilson Benesch die hier met hun kleinste model, Arc, acte de presence geeft.

Voor de feitelijke start van Wilson Benesch gaan we naar het jaar 1989 waar we Craig Milnes en zijn vrouw Christina tegenkomen. Met een gesubsidieerd bedrag van 25.000 Engelse pond hebben zij net een omvangrijk onderzoek naar de toepassing van carbonvezels afgerond met als resultaat 's werelds eerste sub chassis draaitafel en wat later, de bijbehorende arm. Ook in 1989 is het materiaal Carbon niet uniek. Wel uniek is het feit dat door de vezels in een centrifuge in elkaar te laten verweven, er een veel sterkere constructie kon worden gecreëerd dan eerder mogelijk was.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE