NIEUWSTeufel

Edgar van Velzen nieuwe CEO Teufel


Redactie HiFi.nl | 03 augustus 2012 | Teufel

Edgar van Velzen (46) wordt de nieuwe CEO van Lautsprecher Teufel GmbH. Hij neemt de positie in het Berlijnse hoofdkantoor per 1 oktober 2012 over van Thorsten Reuber. Van Velzen werkt momenteel bij Harman Becker Automotive Systems, waar hij nog tot eind september als Vicepresident / General Manager Marketing & Sales werkzaam is. Lautsprecher Teufel GmbH opereert in Nederland onder de naam Teufel Audio.

Thorsten Reuber (48) verlaat Teufel op eigen initiatief om zich in de toekomst op zijn eigen bedrijf te focussen. Reuber nam in 2007 de bedrijfsleiding over van oprichter Peter Tschimmel, ‘Ik ben dankbaar voor vijf jaren in een spannende markt bij een geweldig bedrijf’, aldus Reuber. Reuber’s opvolger is Edgar van Velzen. Hij begon zijn carrière in 1990 als Product Manager bij Sony Nederland. In hetzelfde jaar nog wisselde hij naar Sony Duitsland alwaar hij in 1996 de positie van Sales & Marketing Manager voor de bedrijfstak ‘Mobile Electronics’ bij Sony Europa overnam. In 2004 werd van Velzen VP Marketing/Sales bij Harman Becker Automotive Systems.

 

Van Velzen: “Teufel heeft groot potentieel en uitstekende perspectieven. Ik wil mijn ervaring gebruiken om Teufel naar een succesvolle toekomst te leiden. Onder de leiding van Thorsten Reuber heeft het bedrijf een sterke ontwikkeling doorgemaakt en deze weg wil ik voortzetten. Het product en de klant zullen daarbij altijd centraal staan. In de ondernemerscultuur hecht ik grote waarde aan het ‘mee’ – het meedenken, meedoen, het mee vormgeven door alle medewerkers. Inclusief mezelf. Ik ben blij dat ik op zo’n begaan en ingespeeld team kan bouwen – en op zulke overtuigende producten.”

Het eerste officiële optreden van de nieuwe Teufel-CEO Edgar van Velzen is op 30 augustus 2012 op de Teufel-party ter gelegenheid van IFA 2012. Lautsprecher Teufel GmbH opereert in Nederland onder de naam Teufel Audio.

Meer informatie over de producten vind je op de Teufel Special Page.

MERK

EDITORS' CHOICE