NIEUWS

Zomer Special: portable radio's


Redactie HiFi.nl | 18 augustus 2012 | Fotografie PHOTO40

Omdat de zomer deze week in volle bloei is, hebben we een willekeurige collectie portable radio's en dockingstations verzameld en zijn we er mee in de zon gaan zitten. Het resultaat vind je hier, met tekst & uitleg bij iedere deelnemer van onze strandsessie.

Tivoli iPal
Tivoli Audio, misschien wel de Moeder van bovenstaande verzameling. Hij kan daarom uiteraard niet ontbreken, al zijn we in dit geval voor de modernere variant van Tivoli's Model One gegaan: de iPal. Er zijn maar weinig mensen die niet vrolijk worden van dit felgekleurde radiootje, maar hij kan uiteraard meer dan er vrolijk uitzien.

(klikbaar)

Hij heeft dezelfde AF/FM-tuner, 5:1 afstemknop en geavanceerd audioschakelsysteem die kenmerkend zijn voor Tivoli radio’s. Met de auxiliary-ingang kun je de iPal aansluiten op bijvoorbeeld een iPod of cd-speler. De iPal biedt ruim 16 uur luisterplezier, hoewel het minder dan drie uur kost om de NiHM-batterij op te laden. De speelduur is wel afhankelijk van het geluidsniveau. Hij wordt geleverd met FM-telescoopantenne, ingebouwde AM-antenne, NiMH-batterij, voedingsadapter en stereo-minikabel. 

(klikbaar)

Prijs: 249 euro. Verkrijgbaar in diverse kleurencombinaties, zoals High Gloss Black/White, High Gloss Blue/White, High Gloss Yellow/Silver, High Gloss Red/White, High Gloss White/White en High Gloss Green/White. Meer informatie.

Vita Audio R1
De Vita Audio R1 werd onlangs voor een echt oranje-gevoel in een bepaalde kleur uitgegeven; niets voor niets kregen wij 'm ook in het oranje. Het EK liep uit op een teleurstelling, maar dat lag niet aan deze R1. Op de achterkant van de R1 vind je een hoofdtelefoonuitgang en een lijnuitgang waarmee je van de R1 kunt opnemen of hem als DAB/DAB+/FM-tuner op een hifisysteem kunt aansluiten. Via de schakelbare lijningang kun je het signaal van andere audioapparaten - zoals een iPod - weergeven.

(klikbaar)

Je kunt de R1 ook gebruiken als wekker, waarvan je het wekvolume kunt aanpassen. Het display met de klok is behoorlijk groot, dus gemakkelijk af te lezen. De helderheid van de display past zich aan, aan het omgevingslicht. De R1 heeft een optionele oplaadbare voeding, die op het achterpaneel van de radio past en je kunt kiezen voor een optionele handgemaakte leren draagtas. 

Prijs: 279 euro. De R1 is leverbaar in Rich Walnut fineer, Dream White of Midnight Black hoogglanslak. Meer informatie. 

Geneva XS
HiFi.nl doopte hem tijdens de IFA in 2011 om tot ‘de kleine speaker met de XL uitvoering’. Ondergebracht in een leren etui heeft hij het formaat van een brillenkoker, en hij weegt niet meer dan 600 gram. Draagbaarheid met de hoofdletter D. De XS speelt via Bluetooth muziek van iPhones, Ipads en andere apparaten die zijn uitgerust met Bluetooth. Je kunt hem ook aansluiten met een kabel en hij is ook uitgerust met een FM-tuner. 

(klikbaar)

De XS is te gebruiken als wekker; voor het weksignaal kun je kiezen uit een wektoon of een radiostation. Een brede stereoweergave wordt verzorgd door twee tweeters en de woofer neemt de lage tonen voor zijn rekening. Met de ingebouwde oplaadbare lithiumbatterij kan de XS vijf uur op vol vermogen muziek afspelen. Gebruik je hem alleen als wekker, dan houdt de batterij het zeven dagen vol. De Geneva XS heeft een strak design en een pianolak behuizing.

Prijs: 199 euro. Verkrijgbaar in de kleuren rood, wit en zwart. Meer informatie.

iTeufel Magnum
Ben je op zoek naar een radio met meer ‘body’, dan kom je waarschijnlijk terecht bij de vijf kilo wegende iTeufel Magnum. Plaats de iPhone/iPod in de dock en voilà: muziek. Met behulp van Bluetooth kan de iTeufel Magnum ook draadloos functioneren, al heb je wel een stopcontact nodig.

(klikbaar)

Met 80 Watt vermogen (max. 100 Watt) kun je een leuk feestje geven in je huiskamer. En de volgende ochtend wakker worden is ook geen probleem meer, want de iTeufel Magnum maakt je wakker met een signaaltoon, een radiozender naar keuze of je favoriete nummer van je iPod. Al hebben favoriete nummers de neiging wat minder favoriet te worden als je er 300 keer mee wakker wordt…

Prijs: normaliter kost de iTeufel Magnum 399.99 euro, maar hij is nu tijdelijk afgeprijsd tot 299.99 euro. Hij is verkrijgbaar in een zwarte uitvoering. Meer informatie.

EDITORS' CHOICE