NIEUWS

Geluid uit een poster


Redactie HiFi.nl | 10 augustus 2012

Altijd al gewenst dat een schilderij tot leven kwam? Ontwerper Finn Magee blijkbaar wel, want hij ontwierp de Flat Life Serie: posters met een bijzondere eigenschap.

De Flat Light is een afbeelding van een lamp die licht geeft, op de Flat Time poster kun je de tijd aflezen en de Flat Sound is een poster van een speaker die ook daadwerkelijk geluid kan produceren. 


Flat Sound - © Finn Magee 2012

Het principe van de Flat Sound is eigenlijk behoorlijk eenvoudig. Het is een plaatje van een speaker waar ‘echt’ geluid uit komt. De poster werd gemaakt in samenwerking met Warwick Audio. Met zijn dikte van 4mm is het de dunste speaker die commercieel beschikbaar is. De speaker kun je met een draad verbinden aan bijvoorbeeld een iPod. Even zorgen dat de draad niet zichtbaar is en je kunt iemand behoorlijk de stuipen op het lijf jagen…


Flat Sound - © Finn Magee 2012

Andere creaties van Finn Magee zijn de Flat Light en de Flat Time. Het licht van de Flat Light wordt verzorgd door LED’s. Het lampje is verkrijgbaar in rood, groen, geel en een blue powder coated versie.


Flat Light - © Finn Magee 2012

De Flat Time is een afbeelding van een wekker met een 7-segment LED display waar je de tijd vanaf kunt lezen. Hij wordt handgemaakt in de UK en er zijn maar 50 exemplaren van geproduceerd. Er is ook een speciale Wood Effect version, eveneens met een oplage van 50 exemplaren.


Flat Time - © Finn Magee 2012

De poster zijn volgens de website van Finn Magee helaas alleen verkrijgbaar in winkels in New York, Londen en Hamburg, maar ze komen wellicht ook online beschikbaar?

Kijk ook eens op onze Opmerkelijk Special

EDITORS' CHOICE