X-fi 2012: Stage Acoustics brengt Twenty serie mee


Redactie HiFi.nl | 28 augustus 2012 | PMC Twenty Series

Stage Acoustics is de exclusieve distributeur van PMC luidsprekers, Cary Audio Design, AVID draaitafels en Hi-Diamond kabels voor de Benelux. En dat zijn ook precies de merken die je op 29 en 30 september tegen zult komen in hun luisterruimte tijdens de X-fi High End Audio Show in Veldhoven. 

Stage Acoustics neemt de Twenty serie mee van PMC. De naam van de serie verwijst naar het 20-jarige bestaan van het merk. De luidspreker serie was als het ware een verjaardagscadeautje van PMC. De serie bestaat uit twee monitor modellen, de Twenty.21 en Twenty.22, en twee vloerstaande modellen, de Twenty.23 en Twenty.24. Opvallend is dat de elementen exclusief zijn ontworpen voor deze serie, want ze worden in geen van de andere PMC luidsprekers gebruikt. We bekeken de serie tijdens High End München


PMC Twenty 

Stage Acoustics neemt ook de fact.8 luidspreker van PMC mee, die HiFi.nl aan de tand voelde in deze recensie. We bekroonden haar tot ‘een luxueuze schoonheid’. De collega’s van Music Emotions waren in het bezit van de fact.8 en de eerder genoemde Twenty.23. In deze recensie vergeleken zij de types en trachtten de familiebanden te vinden. 


PMC fact.8

Een primeur vormt de PMC BB5-XBD in actieve configuratie, het absolute topmodel van PMC, dat voor het eerst in Nederland getoond zal worden. Bij de actieve versie beschikt elk van de drivers over een eigen, externe Bryston-versterker. Met een hoogte van ruim 2 meter is het met recht een gigant te noemen. 


PMC BB5-XBD

Van AVID zijn de DIVA II draaitafel en de nieuwe Pellar Phono voorversterker aanwezig. De DIVA II het 'instap model' van de AVID reeks. Het frame bestaat uit een handgemaakt ultra rigide aluminium gietstuk. Uniek binnen dit prijssegment is de separate voeding van de motor. Deze moet zorgen voor een nauwkeurige spanning en correctie van de fasegelijkloop in de motor. Het ontstaan van trillingen in de motoras wordt zo voorkomen. De Pellar voorversterker is geschikt voor zowel Moving Magnet (MM) als Moving Coil (MC) elementen. De ingangsweerstand is instelbaar voor een juiste afstemming op het toegepaste element. 


AVID DIVA II

Cary Audio Design is vertegenwoordigd met onder meer de SLI 80 geïntegreerde versterker, CAD 300 SEI geïntegreerde versterker, CAD 805 AE monoversterker en de Cary Audio CD 303T SACD.


Cary Audio SLI 80

Kijk voor meer informatie over de genoemde producten op de website van Stage Acoustics

Voor meer informatie kun je terecht bij info@x-fi-audioshow.nl, de X-fi audioshow website en HiFi.nl/X-fi voor updates.

Bovendien is de show ook op Facebook en Twitter (#xfishow) terug te vinden.

 

 

EDITORS' CHOICE