NIEUWS

BoomCase: geluid uit een koffer


Redactie HiFi.nl | 14 augustus 2012

De naam zegt het al: speakers die zijn ingebouwd in een koffer. De BoomCase’s worden gemaakt in ‘The Boom Case Factory’, en kunnen helemaal naar eigen smaak worden gecustomized. We zagen zelfs een gitaarkoffer waar speakers in werden gebouwd.

De creaties doen veel denken aan de ouderwetse boombox, alleen dan wel verpakt in een hedendaags jasje. De BoomCase is een draagbaar stereo systeem dat werkt met een iPod/iPhone of elk ander apparaat met een hoofdtelefoonaansluiting. Hij loopt op batterijen, maar je kunt hem ook inpluggen. Hij belooft 10 uur luisterplezier. Voor de BoomCase worden vintage en nieuwe speakers gecombineerd. Alle interne elementen zijn nieuw en ‘custom built’. Je kunt kiezen voor veel toevoegingen, zoals een LCD scherm, Bluetooth en een USB oplader voor iPod of Iphone. 


The Town Mayor

Het is een idee van Dominic Odbert, alias Mr. Simo en zijn broer J.P. Zij struinen veel antiekwinkels af, op zoek naar vintage koffers waar ze een BoomCase van kunnen maken. Mr. Simo laat op de website weten dat er veel aandacht is voor het geluid: “I am an audio-nut. You can be assured I make each case produce the best sound possible. I shy away from plastic or thin suitcases because of their not so great acoustic qualities. Mainly I use cases that are built with wood and leather because of the superior sound they produce”. Er worden trouwens niet alleen koffers gebruikt, hieronder zie je een voorbeeld van een verBoomCased autootje. 


The Mystery Machine

De prijs van zo’n BoomCase begint bij ongeveer 300 dollar en loopt op afhankelijk van welke functionaliteiten je toe wilt voegen. In de webshop zijn een aantal exemplaren te zien. De BoomCase is niet in Nederland te koop, maar je kunt hem wel naar Nederland laten opsturen. Dat kost tussen de 100 en 175 dollar. Voor menigeen behoorlijk prijzig, maar zeker leuk om te zijn. Wij zien hem al voor ons: een strakke BoomCase met het logo van HiFi.nl. De website vind je hier

 

EDITORS' CHOICE