NIEUWSPathos

Pathos Ethos: geļntegreerde versterker met meer


Redactie HiFi.nl | 22 augustus 2012 | Pathos

Een hoog uitgangsvermogen, een DAC en USB-poorten: de nieuwe Ethos van de Italiaanse audiomeester Pathos is een geļntegreerde versterker met vele mogelijkheden voor de moderne hifi-liefhebber.

Met het toegenomen gebruik van muziek van andere bronnen dan cd is het voor audiofabrikanten zaak om met componenten te komen met een breder pakket aan opties. Met de Ethos brengt het Italiaanse Pathos een krachtig hybride buizen / transistor geļntegreerde versterker, die in staat is om een breed scala aan bronnen - van gebalanceerde analoog via XLR tot digitaal via USB (via een optionele DAC) te accepteren. De Ethos is een versterker die aan de behoeften van twee-kanaals puristen voldoet, terwijl tevens tegemoet wordt gekomen aan diegenen die geļnteresseerd zijn in het gebruik van digitale bronnen.Voorzien van…
De Ethos is voorzien van vijf asymmetrische lijn-in bronnen via RCA phono pluggen, twee symmetrische line-bronnen via XLR stekkers, plus vier video-ingangen. Er is een optionele ingebouwde 24-bit/192kHz digitaal-naar-analoog converter, met ingangen via twee USB-poorten type A en B, en een S / PDIF coaxiale RCA-aansluiting. Een stereo pre-out en mono subwoofer output zijn ook aanwezig.

De voorversterker is geheel van het buis-type; pure klasse A en gebaseerd op een paar of ECC88s (6922) buizen, elk één per kanaal. De power-amp-sectie is een echte dual-mono solid-state ontwerp dat ongeveer 100 Watt per kanaal levert in acht ohm - of 200 watt in vier Ohm.  Een alfanumerieke fluorescerende display geeft zaken aan als volume-instelling (in dB waarden) en geselecteerde input.

De specificaties zijn indrukwekkend, met een geclaimd frequentiebereik van 2 Hz tot 200 kHz (+ / - 0,5 dB) en minder dan 0,01 procent vervorming. De Ethos is voorzien van een MOSFET eindversterker

Met een gewicht van een flinke twintig kilo is de Ethos niet de lichtste versterker. Dat komt mede door de uitvoering van het chassis in stalen boven- en onderplaten, met zware gegoten aluminium koelblokken. De koelblokken zijn geėxtrudeerd in de vorm van het Pathos logo, van bovenaf bekeken. Waaruit dan weer de hand van de Italiaanse designmeesters moge blijken.

Prijs: circa 3800 euro. Je kunt voor meer informatie kijken op de website van Pathos

EDITORS' CHOICE