NIEUWS

Phasure en BD-Design op X-fi 2012


Redactie HiFi.nl | 20 augustus 2012

Een tijdje terug schreven we over de aanwezigheid van BD-Design tijdens X-fi 2012, die nog in nevelen is gehuld. Ze maken nu wel bekend dat Phasure hen zal vergezellen. Sinds 2006 werken Bert (BD-Design) en Peter (Phasure) regelmatig samen om middels gemeenschappelijke doelstellingen, de eigen producten te verbeteren. Voor Bert zijn dit luidsprekers en versterking, voor Peter afspeel-software en een D/A converter.

Het uitgangspunt is daarbij een één op één weergave van de bron. Die bron is niet “HiRes” (High resolution), maar gewoon de bekende CD’s. Dat klinkt als een prachtig commercieel verhaal, maar na ruim 15.000 uur ontwikkeling mag men er op rekenen dat er iets is bereikt. Luidsprekers die werkelijk ‘phase-aligned’ zijn, software die dat aan de bron regelt, een D/A converter die niets ‘verpest’ en een versterker die de enorme dynamiek kan volgen. Klasse B die Klasse A wordt zonder het bijbehorende stroomverbruik.

Phasure NOS1 DAC
Phasure is een innovatieve audio onderneming uit Oene (Gld) die zich sinds 2006 richt op de reproductie van muziek met als expliciet doel de werkelijkheid weer te geven. Daarbij vormt de PC de bron voor de geluidsweergave. Peter Stordiau is de gastheer en software is zijn inslag. Zijn credo luid: ’bijna alles wat in hardware kan, kan ook in software.’

Met de ervaring in systeemprogrammatuur (Operating Systems) sinds 1978, is niet alleen de XXHighEnd afspeel software ontstaan die gebruik maakt van alle mogelijkheden van het Windows Operating System, uiteindelijk heeft dit ook geresulteerd in ‘hardware’ in de vorm van de Phasure NOS1 DAC.

De Phasure NOS1 converter is volgens Phasure uniek van voor tot achter; niets is op de gebruikelijke wijze uitgevoerd, waardoor er ook niets (ongewenst) aan het signaal wordt toegevoegd. Alles wat een D/A converter normaal gesproken intern doet, vindt hier plaats in de computer. Zonder toepassing van het omstreden Digital Signal Processing (DSP), zodat er geen ‘muziek’ verloren gaat.

De XXHighEnd software is te vinden in tienduizenden huiskamers en luisterruimtes. De toonregeling is vervangen door al het denkbare waarmee het Operating Systeem van de PC kan worden beïnvloed zodat een optimale geluidskwaliteit kan worden bereikt. De vele instelmogelijkheden bieden de gebruiker daarbij de mogelijkheid een perfect geluidsbeeld te realiseren. Kijk voor meer informatie op de website van Phasure.

Phasure en BD-Design werken samen aan unieke concepten; onafhankelijk van elkaar werken zij aan de gemeenschappelijk doelstellingen en komen vervolgens samen voor fine tuning. Op de X-Fi show zie je zo’n concept: “Onder het motto ‘weg met de compromissen !’ horen en zien we hier hoe het mogelijk is bij een concert van Lou Reed aanwezig te zijn. Niet schrikken; wel even luisteren …”, aldus Phasure en BD-Design. 

Met welke luidsprekers BD-Design gaat demonstreren, wordt nog nader bepaald maar het gaat beslist een grote verrassing worden. 

Voor meer informatie kun je terecht bij info@x-fi-audioshow.nl, de X-fi audioshow website en HiFi.nl/X-fi voor updates.

Bovendien is de show ook op Facebook en Twitter (#xfishow) terug te vinden.

EDITORS' CHOICE