NIEUWS

The Dark Knight Home Cinema


Redactie HiFi.nl | 23 augustus 2012

The Dark Knight Home Cinema. Misschien wel de meest indrukwekkende thuisbios die we hier hebben laten zien, als we het zes miljoen dollar kostende systeem van Jeremy Kipnis even buiten beschouwing laten. Of misschien zelfs dan.

Deze home cinema set in de Amerikaanse (where else?) staat Californië zou zelfs onderdeel kunnen zijn van ons Bijzondere Bioscopen-lijstje, al is het de vraag in hoeverre de eigenaar zijn speelgoed open zal stellen voor het publiek; vermoedelijk is het vooral een privézaaltje. 

De Dark Knight thuisbios is volledig geïnspireerd op Batman's Batcave, het geheime hol van de gelijknamige stripheld, ontworpen door Elite Home Theater Seating en gespot door de bloggers van Mancave. Het idee, dat ons inziens prima uitgevoerd is, was om de sfeervolle elementen van Wayne Manor te combineren met de Art Deco stijl van Gotham City.

In de volgende foto, die verder identiek is aan de vorige, kun je zien dat de boekenkast in z'n geheel met een lift uit het zicht te verwijderen is om de Tumbler die erachter geplaatst is in de kijker te zetten. De Tumbler is het laatste model Batmobile uit de trilogie van Christopher Nolan. Ook andere 'extra's in de ruimte zijn geïnspireerd op zijn films, zoals het pak van Christian Bale dat op de eerste foto te zien is, terwijl de algehele look and feel meer teruggrijpt naar oudere verfilmingen van de strip. 

Kijk op de website van Elite Home Theater Seating voor meer van dit soort bijzondere projecten, zoals een eerdere uitvoering van de Batcave en een thuisbios in de stijl van Pirates of the Caribbean (zie onder). Het bedrijf heeft zich overigens in alle gevallen enkel toegelegd op het design en de productie van de stoelen, de andere onderdelen komen voort uit samenwerkingsverbanden of zijn van de hand van de eigenaar zelf. Waar we overigens naar op zoek zijn, omdat we heel graag willen weten welke audio/video-systemen er in deze Batcave schuil gaan. 

Kijk ook eens op onze Zelfbouw Special

EDITORS' CHOICE