NIEUWSLoewe

Loewe vernieuwt de SoundVision


Redactie HiFi.nl | 25 augustus 2012 | Loewe

Nog maar een paar dagen en dan gaat IFA 2012 van start. Tussen 31 augustus en 5 september, is de Messe Berlin weer het toneel voor de nieuwste snufjes op het gebied van elektronica.

Het is zeker geen kleine beurs; de Internationale Funk Austellung trekt zo’n kwart miljoen bezoekers. De bezoekers kunnen dit jaar de vernieuwde SoundVision van Loewe gaan bekijken en beluisteren. Hij is vanaf heden beschikbaar in elegante witte hoogglanslak en met nieuw chromen en spiegelend inlegwerk. 

Het nieuwe uiterlijk is niet de enige update die de SoundVision van Loewe heeft ondergaan. De nieuwe software op het 7,5 inch Touchdisplay in het hoofdmenu geeft voortaan directe toegang tot de Music Detector. De Loewe MusicDetector-functie herkent automatisch titelinformatie, albumcovers en zenderlogo’s.Het touch-display vergroot automatisch de weergave als de afstandsbediening wordt gebruikt, zodat de informatie ook gemakkelijk is af te lezen vanaf een afstand. Zo kun je zien of de FM- of internetradio aan staat, of je naar een CD luistert of dat er gebruik wordt gemaakt van de iPhone of iPod. Je kunt nu ook jouw smartphone inzetten als afstandsbediening, want voor het eerst wordt naar aanleiding van de IFA een besturing van de SoundVision via de Loewe Assist Media App voorgesteld. 

Ook andere functies zijn geoptimaliseerd: het bedieningsgemak in de FM-radio-modus is bijvoorbeeld opnieuw verbeterd, samen met de individualisering van de AUPEO!-radio-services. Loewe SoundVision kan via LAN, WLAN of Powerline worden verbonden met het internet. Door de geïntegreerde en redactioneel beheerde muziekservice AUPEO! wordt het mogelijk gemaakt om individuele muziekprogramma’s samen te stellen.

 

Het geluid van de SoundVision wordt geleverd door zes ingebouwde luidsprekers, waarvan twee met geïntegreerde subwoofers. Het CD-loopwerk is geïntegreerd door een slot-in-mechaniek. Ook het design heeft de nodige aandacht gekregen. Het inlegwerk aan de zijkant kan worden aangepast aan de persoonlijke smaak, waarvoor een breed kleurenspectrum beschikbaar is. De slanke klankkast van het audiosysteem is nu behalve in Hoogglans Wit ook verkrijgbaar in Aluminium Zilver of Aluminium Zwart. Nog een elegante touch: de behuizing van de muziekinstallatie, waarin het Multi Touch Display is geïntegreerd, bestaat uit gepolijst en geëloxeerd aluminium dat uit één stuk is gefreesd. De Loewe SoundVision ontving voor het design een iF gold award.

 

De vernieuwde SoundVision is één van Loewe’s publiekstrekkers op IFA 2012 van 31 augustus t/m 5 september. Daarnaast stelt de Duitse producent een gloednieuwe uitgave van haar Individual-serie en Reference-topsegment voor. De SoundVision kost 1.499 euro. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Loewe.

EDITORS' CHOICE