NIEUWSCerwin-Vega

XD3 luidspreker van Cerwin-Vega


Redactie HiFi.nl | 26 augustus 2012 | Cerwin-Vega

Eerder deze week schreven we over de Focal XS Book. Ook van Cerwin Vega kwamen we een interessant setje desktopspeakers tegen, dat we graag eens onder de aandacht brengen. Zie hier: de XD3 Powered Desktop Speaker die in 2011 werd geïntroduceerd.

Cerwin-Vega Inc. is onderdeel van de Stanton Group. Hoewel er misschien niet meteen een belletje gaat rinkelen bij het horen van de naam, is Cerwin-Vega zeker geen groentje in hifi-land. Het merk werd opgericht in 1954 door Gene Czerwinski en houdt zich sindsdien bezig met het ontwerpen, maken en distribueren van luidsprekers.

Tegenwoordig luisteren veel mensen muziek via hun computer. De XD3 actieve luidspreker is daar uitermate geschikt voor. Of zoals Cerwin-Vega het zelf zegt: “With the explosion of media content being created from desktop computer applications, the need is great for a compact speaker system that delivers clarity, accurate imaging and in-your-face bass. The XD3 fulfills this monitoring mandate by transforming any desktop work area into a capable  listening environment for music lovers, gamers,  those enjoying online videos and musicians.”

 

De XD3 luidsprekers worden per paar geleverd en vormen een tweewegsysteem. De luidsprekers zijn compact te noemen met afmetingen van 203 mm x 140 mm x 165 mm en een gewicht van 2,9 kg per stuk. Je hoeft ze niet perse aan de computer aan te sluiten. Aan de achterkant is een RCA aansluiting, aan de voorzijde zijn een mini-jack ingang (voor iPod of andere speler) en een hoofdtelefoon aansluiting aanwezig. Zo kun je de XD3 ook combineren met een smartphone, tablet  en andere draagbare apparaten.

Elke XD3 luidspreker is voorzien van een 3-inch woofer en ¾-inch tweeter. Aan de achterzijde zit een "Vega-Bass" knop voor een extra boost van de bas. Het XD3 actieve systeem, bestaande uit twee XD3 luidsprekers,  levert een vermogen van 2x15 Watt. Aan de voorkant van één van de luidsprekers zit een knop waarmee je het volume regelt. De behuizing heeft een magnetische afscherming.

Je kunt het XD3 actieve luidspreker systeem aanschaffen bij Hi-Fi Klubben voor een prijs van 139 euro per paar. Kijk voor meer informatie op de website van Hi-Fi Klubben of op de website van Cerwin-Vega

EDITORS' CHOICE