voorspelde GfK Retail & Technology dat 2012 het jaar zou worden waarin het aantal films dat betaald via Video on Demand wordt bekeken, het aantal verkochte films op DVD en Blu-ray gaat overtreffen. Wat betreft het aanbod van Nederlandse films is Ximon volgens onderzoeksbureau GfK de grootste aanbieder. Zij introduceren nu een applicatie voor de iPad. Hiermee komt een unieke catalogus van ruim 2400 films en afleveringen voor het eerst beschikbaar voor iPadgebruikers in Nederland.

"/>
 

NIEUWS

Video on Demand met de app van Ximon


Redactie HiFi.nl | 03 september 2012

Eind vorig jaar voorspelde GfK Retail & Technology dat 2012 het jaar zou worden waarin het aantal films dat betaald via Video on Demand wordt bekeken, het aantal verkochte films op DVD en Blu-ray gaat overtreffen. Wat betreft het aanbod van Nederlandse films is Ximon volgens onderzoeksbureau GfK de grootste aanbieder. Zij introduceren nu een applicatie voor de iPad. Hiermee komt een unieke catalogus van ruim 2400 films en afleveringen voor het eerst beschikbaar voor iPadgebruikers in Nederland.

De applicatie is gratis te downloaden en maakt het mogelijk om de Ximon film- en tv-catalogus te bekijken via de iPad. Het aanbod van Ximon kenmerkt zich door een uitgebreide collectie internationale arthousefilms en documentaires, tijdloze klassiekers en het grootste aanbod Nederlandse films. Wekelijks verschijnen er nieuwe titels.Ximon streeft er naar om video’s te kunnen streamen in een zo hoog mogelijk kwaliteit. iPad 3 gebruikers kunnen met de app genieten van Full HD streams tot 1080p. Trailers zijn gratis en voor het merendeel van de films in de catalogus beschikbaar. De applicatie ondersteunt ook ‘Airplay’ naar de Apple TV: hiermee kan een film met één handbeweging van de iPad naar de televisie worden gestuurd.

Eénmaal aangeschafte films kun je zowel via je PC als via de iPad worden bekeken. Het beschikbaar komen van de iPad applicatie is een belangrijke stap in het realiseren van de doelstelling om films en series overal en altijd on-demand beschikbaar te maken. Dit jaar nog worden door Ximon de applicaties voor de belangrijkste Smart TV’s en de PlayStation gelanceerd. Ximon verwacht volgend jaar een applicatie voor Android tablets uit te brengen.Diensten en Prijzen
Via Ximon.nl kun je op verschillende manieren film kijken. Je kunt betalen per view. De prijs van een video ligt daarbij tussen € 1,50 euro voor oude films en voor afleveringen van een oudere tv-serie, recente afleveringen kosten € 1,95. Je betaalt € 4,95 voor de meest recente speelfilms. Het grootste gedeelte van de video’s kost € 2,50 of € 3.50. Je moet de film binnen 48 uur kijken. Ximon heeft ook diverse prepaid bundels van €10,- €20,- of €50,-. Met dit tegoed betaal je nog steeds per film, maar krijg je een korting tot 25%. Daarnaast is er ook nog Ximon Plus. Met Ximon Plus krijg je onbeperkt toegang tot het Ximon Plus deel van de catalogus. Voor €9,50 per maand kun je de films, documentaires en tv-series zo vaak kijken als je wilt. 

Kijk voor meer informatie op de website van Ximon

EDITORS' CHOICE