Viola Audio Labs Cadenza voorversterker en de Symphony eindversterker

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 juni 2006 | Fotografie Fabrikant | Viola Audio Labs

Na een tijdje samenwonen lijkt het altijd zinvol om eens een tussenbalans op te maken. Het betreft hier natuurlijk de relatie van ondergetekende met een audiofiel product. Anders zou dit blad wellicht een andere titel hebben. De apparatuur van Viola Audio Labs heeft hier enige tijd doorgebracht en deze elektronica heeft voor veel audiofielen waarschijnlijk niet meteen een bekende naam. Viola beweegt zich aan de top op het gebied van solid state designs en heeft haar roots in het hele Levinson en Cello verhaal.

Wie goed luistert op audioshows en enigszins tot de incrowd behoort, heeft vast wel eens gehoord dat Mark Levinson (in persoon) feitelijk een soort creatief brein was achter het ontstaan van de MLAS-apparatuur en dat het technische werk feitelijk werd gedaan door Paul Jayson en Tom Colangelo.

Zij waren dan ook verantwoordelijk voor het prestatieniveau van de eerste generaties Levinson-versterkers. Nadat Mark vertrok bij MLAS, sleepte hij Paul en Tom mee en startte Cello. Zoals bekend met even groot succes. Op zeker moment nam Mark ook afscheid van Cello, startte met Red Rose Music en huwde Kim Cattrall, oftewel Samantha Jones uit de overbekende televisie-serie. Samen met Kim schreef Mark het boek 'Satisfaction: the art of the Female Orgasm'. Een geruststellende gedachte, dat er na een audiofiel leven nog iets te ontdekken valt.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE