NIEUWSSonos

Sonos zet SUB in etalage op IFA 2012

Op de stand van Sonos op IFA 2012 vinden we weliswaar niets écht nieuws, we zien wel de pianozwartgelakte Sonos SUB trots glimmen tussen de al bestaande producten. Het Amerikaanse bedrijf wachtte namelijk niet tot de beurs in Berlijn om het nieuwste product te introduceren, de SUB werd begin juni al gepresenteerd.

 

Dat neemt niet weg dat veel mensen op IFA voor het eerst kennis maken met de draadloze subwoofer die niet alleen los een prominente plek heeft op de stand, maar ook is geplaatst in enkele testopstellingen. Zoals we eerder al schreven is dat belangrijk, omdat het prijskaartje van 699 euro binnen het Sonos-segment pittig genoemd mag worden. Maar wie luistert, hoort direct de meerwaarde van de SUB.

SUB is dus wel degelijk een toevoeging aan de lijn van het uit Santa Barbara, Californië afkomstige bedrijf. Dat is nodig, want de concurrentie op het gebied van, al dan niet draadloze, streamsystemen is de afgelopen jaren fors gegroeid, zo bleek ook wel weer tijdens IFA 2012. Met de SUB blijft Sonos de competitie toch weer (eventjes) voor.

Verder zagen we de hele Sonos familie op een rijtje staan, waaronder de Play:5 en de Play:3. De Play:5 is de ‘oudere broer’ van de Play:3. De alles-in-één Zone-Player dankt zijn naam aan de vijf speakers die het herbergt. De vorig jaar geïntroduceerde Play: 3 dankt zijn naam aan de drie geïntegreerde speakers aangedreven door drie digitale versterkers.

Voor het hele Sonos Wireless HiFi Music System kun je kijken op de website van Sonos.

 

EDITORS' CHOICE