NIEUWSMcIntosh

New Music 2012: New Transtec


Redactie HiFi.nl | 08 september 2012 | McIntosh

New Transtec eist een niet te missen stand op tijdens de New Music Show in Dolce la Hulpe en ze hebben heel wat in petto om audioliefhebbers te plezieren. Met de merken McIntosh, QUAD, Audiolab en Wharfedale in hun broekzak, hebben ze tal van nieuwe producten voor handen om de show te stelen. De New Music Show vindt plaats op 6 & 7 oktober. 

New Transtec staat je tijdens de beurs op te wachten in zaal Cocobolo 1 en om je alvast wat wegwijs te maken in hun stand, sommen we hier even de merken op met de apparatuur die ze zullen voorschotelen. 

Allereerst zien we McIntosh, aka een fabrikant van uitmuntende geluidsapparatuur, die zich wil onderscheiden met een bijzonder hoge geluidskwaliteit, uitstekende technische specificaties en een lange levensduur van de apparatuur. Ze hebben enkele topproducten, waaronder twee paradepaardjes, klaarstaan om op de New Music Show mee uit te pakken. We zetten ze even op een rijtje:

De McIntosh MX121 vormt één van de absolute higlights. Alle audio- en videobronnen kunnen worden bediend door de McIntosh MX121. Met een grote diversiteit in aansluitingen, 6 HDMI 1.4a inputs welke ook 3D bluray ondersteunen, een USB input en een netwerkaansluiting die streaming mogelijk maakt, kun je zonder problemen audio- en of fotobestanden direct vanaf je PC te streamen. Maar hun grootste troef is de Apple AirPlay functionaliteit, waardoor je rechtstreeks vanaf je Apple iPod, iPhone of iPad draadloos muziek kan streamen naar de McIntosh MX121. Zo beschik je altijd en overal over de meest recente muziek. McIntosh MX121

De McIntosh MVP891 vormt de perfecte combi van de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van DVD Multi-Channel Audio, DVD / Blu Ray disc videoverwerking en op hoge stereo geluidskwaliteit. Hij beschikt ook over een HDMI 1.4a output en ondersteunt daarmee zelfs 3D-video. Daarnaast heeft de McIntosh MVP891 een USB-ingang en is ook netwerk streaming mogelijk.

De McIntosh MC601 is de opvolger van de McIntosh MC501. Met een grotere wattmeter, verlicht met nieuwe glasvezeloptiek en LED met lage werktemperatuur overtreft hij zonder problemen zijn voorganger. Alle nieuwe McIntosh connectoren voor de meest geoptimaliseerde en veilige verbinding met alle soorten luidsprekers zijn aanwezig. En met een vermogen van maarliefst 600 Watt is het een beer van een versterker. 


McIntosh MC601

We spotten nog een absolute primeur bij McIntosh in de vorm van de nieuwe MC275 MK6. Wat deze buizen eindversterker allemaal in de aanbieding heeft, ontdek je pas op de beurs zelf, dus nog even geduldig afwachten is de boodschap…

McIntosh waagde zich zelfs aan het eigenhandig ontwerpen van een draaitafel met de MT10 met een extra gestabiliseerd en ‘zwevend’ plateau dankzij magneten.


McIntosh MT10

De McIntosh C500 is een volledig gebalanceerd dual-mono ontwerp met afzonderlijke voedingseenheden. Dit toestel matcht  uitstekende audioprestaties met een flexibele, door de gebruiker te programmeren bediening in een oplossing met een dubbel chassis.

De McIntosh MCD1100  is een audiofiele SACD speler in authentiek McIntosh design. Deze topper werd ontworpen met maximale functionaliteit voor CD, CD-R, CD-RW, SCACD, hybride SACD, MP3 en WMA. Verder is de MCD1100 uitgerust met een 192kHz USB-ingang en vijf extra digitale ingangen. Gebalanceerde variabele en fixed output en "Quad balanced" prestaties met behulp van vier DAC's per stereo kanaal maken het plaatje compleet.


McIntosh XR200

De McIntosh XR200 luidspreker combineert een uitstekend geluidsbeeld, een hoog vermogen en onbegrensde dynamiek om zo de betrokkenheid van een live muziekuitvoering in de huiskamer te verwezenlijken.

EDITORS' CHOICE