B&O Beomedia 1

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 maart 2006 | Fotografie Fabrikant | Bang & Olufsen

Design is het traditionele domein van Bang en Olufsen. Zij was daarin niet helemaal exclusief, want ook het vroegere Braun had een focus op uiterlijk ontwerp. Tegenwoordig is design een hot topic voor veel audio- en video fabrikanten. Veel marketeers begrijpen al na veertig jaar, dat consumenten (vooral de vrouwelijke helft) in de vormgeving een belangrijk aankoopargument beleven. Er verschijnen dan ook veel geslaagde ontwerpen in de winkel. Toch,....als je dan weer eens geconfronteerd wordt met B&O, dan beleef je nog net een stukje extra raffinement, detail en creativiteit. De Denen zijn nog heer en meester op dit terrein.

Naast design, mag B&O een zeker niveau van innovatie niet ontzegt worden. Waar andere fabrikanten schoorvoetend beginnen met simpele vormen van 'system integration', geniet de Bang & Olufsen consument al jaren van geÔntegreerde AV-oplossingen. BeoLink bestaat al erg lang. In het kort betekent het, dat de consument overal in huis beelden geluid heeft en dat vanaf elke plaats kan bedienen. De Beo4 afstandsbediening is daarin de centrale terminal. Aan het BeoLink systeem is recent de Beo- Media 1 server toegevoegd. Middels die 'blackbox' BeoMedia 1, worden aan een bestaande BeoLink-configuratie Internet, Net Radio, Net Music en digitale fotografie toegevoegd en opgezet als ÈÈn functioneel- en geÔntegreerd systeem.

B&O schermt daarin de complexiteit volledig af van de consument. Het hele systeem is benaderbaar met ÈÈn simpele afstandsbediening (Beo4) en (met name) kinderen kunnen in tien minuten die hele techniek aan de praat krijgen. Wie niet genoeg kan krijgen van de huiselijke B&O omgeving, kan deze ervaring in de file voortzetten. Door de samenwerking tussen de Denen en Audi, rijden Audi(o)fielen nu rond met een mobiel BeoLiving gevoel. Momenteel wacht ik even op de volgende test voor Bang & Olufsen in de vorm van een A8, zijnde een rijdende Beolab 5 als prettheater voor woon-werk verkeer.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE

 • Thuistesters gezocht!
  Philips PH805 hoofdtelefoon
  Thuistesters gezocht!
  lees meer »
 • Interview
  Grimm: historie & toekomst
  Interview
  lees meer »
 • Veel acties in december!
  Prijzenfestival 20 jaar HiFi.nl
  Veel acties in december!
  lees meer »