NIEUWSVPI

VPI introduceert Traveler platenspeler


Redactie HiFi.nl | 19 september 2012 | VPI

Het Amerikaanse VPI heeft een nieuwe platenspeler geïntroduceerd, de Traveler genaamd. Met dit instapmodel erbij bestaat het assortiment van het merk nu uit vijf platenspelers, vier toonarmen en drie platenreinigingsmachines.

Vraag een analoge muziekliefhebber naar een merk platenspeler afkomstig uit Amerika de kans is groot dat hij de naam VPI zal noemen. Het door Sheila en Harry Weisfeld gestarte merk behoort vandaag de dag tot één van de meest toonaangevende fabrikanten van high-end platenspelers wereldwijd.

Met dit instapmodel betreedt het merk een segment waar nog nooit eerder een VPI platenspeler is vertegenwoordigd, namelijk het lagere middensegment. Toch is het merk er in geslaagd om dit basismodel de echte VPI kenmerken mee te geven.

Wanneer je de Traveler ziet, begrijp je al waarom. Want waar de meeste platenspelers in deze prijsklasse vaak enkel gebruik maken van een gelakte of gefineerde houten of MDF plint, is dit onderdeel bij de Traveler uitgevoerd in een combinatie van acryl en aluminium. Bijkomend voordeel en geheel nieuw voor VPI, is dat dit instapmodel ook meteen in zes kleuren verkrijgbaar is. Het model is uitgerust met een volledig nieuw ontworpen 10 inch arm met cardanisch armlager en verwisselbare armbuis met ‘headshell’. Hierdoor is het verwisselen of het gebruik van meerdere elementen eenvoudig.

Naast de alumium/acryl plint, is verder ook het plateau van aluminium vervaardigd en wordt deze aanvullend gedempt met roestvrijstaal. Net als alle overige VPI modellen, is ook de Traveler een snaar aangedreven ontwerp, waarbij het plateau in dit geval wordt aangedreven door een zeer geruisarme 600 tpm motor. De totaaluitrusting wordt tenslotte gecompleteerd met een viertal ‘tip toe’ spikevoeten. De Traveler kost 1790 euro en de gekleurde uitvoeringen kosten 1920 euro. 

Bekijk de website van importeur Symphony Audio Import voor meer informatie.

EDITORS' CHOICE