REVIEWYamaha

Yamaha DVD-S2500 Multiplayer en RX-V4600 AV-Receiver

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 februari 2006 | Fotografie Fabrikant | Yamaha

Sinds lange tijd staat er weer eens audio-apparatuur van Yamaha in de luisterruimte. Ondergetekende is vooral een gebruiker van de professionele 19 inch units en de digitale mengtafels. Vroegere testen van hometheater-processoren riepen bij mij ook wel eens vraagtekens op. Yamaha voorzag deze van oneindige reeksen uiterst complexe instelbare akoestische parameters. Voor een vakman nog een behoorlijke brainteaser, laat staan voor de gemiddelde consument.

Aanwezig zijn Yamaha's topreceiver RX- V4600 en de multiplayer DVD-S2500. Saillant detail is dat de fronten gesierd zijn met een fraai Yamaha logo in metaalreliëf. Dat is chiquer dan het zeefdrukje, waar de meeste zwarte frontjes mee zijn opgeleukt. Laten we zeggen dat het een stukje stijl vertegenwoordigd en dat misstaat 's werelds grootste fabrikant van muziekinstrumenten en motorfietsen niet. De ultieme droom is de 'young ur- ban musician', die op een Yamaha door het drukke New Yorkse verkeer laveert. Als de band optreedt, speelt hij op een Yamaha keyboard. In de studio wordt de live-opname op de O2R96V2 gemaakt. Thuis ontspannen de musici met hun Yamaha-hometheater.

De DVD-S2500

Deze speler heeft feitelijk zo'n beetje het maximale uitrustingsniveau dat denkbaar is. Alles dat God verboden heeft, bevindt zich ergens in het menu. Het is makkelijker om te melden wat er niet mee kan, dan alle denkbare afspeelformaten te noemen. Het ding is alleen niet geschikt voor 78-toeren platen en Blue Amberols.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE