NIEUWSPhilips

Philips wireless Fidelio A9 AW9000


Redactie HiFi.nl | 21 september 2012 | Philips

Philips zet met haar Fidelio-lijn duidelijk in op draadloze systemen. Met de Fidelio A9 AW9000 brengt ze nu haar vlaggenschip binnen dit segment uit.

Geluidssystemen lijken steeds eenvoudiger en overzichtelijker te moeten worden. Een duidelijk voorbeeld daarvan zijn de vele iPod-dockingsystemen. Mp3-speler docken en hup: daar hebben we al muziek. Mooier kan toch niet? Jawel, dat kan wel.

Die mp3-speler moeten docken is toch ook nog lastig, daarmee geef je je muziekbron uit handen. Het kan nog anders: iPod in de hand, draadloze receiver en twee luidsprekers met ontvanger. Zie daar de nieuwe Fidelio A9 AW9000 van Philips. Eerder al bracht de audiosectie van het Eindhovens concern de draadloze systemen A3 AW3000 en A5 AW5000 op de markt. Met het topmodel A9 AW9000 brengt Philips nu ook een volwaardig en krachtig systeem voor in de huiskamer.

De Fidelio A9 AW9000 bestaat uit twee stijlvolle, ruitvormige, houten bass-reflex luidsprekers. Voor het geluid in de A9 luidsprekers zorgen ieder twee midden- en laagtoonweergevers en een 19 millimeter tweeter voor de hoge tonen. Dit alles wordt aangedreven door een ingebouwde digitale versterker. En dat vormt eigenlijk de echte clou van dit systeem: het paar luidsprekers kan als actief streaming systeem middels de ingebouwde versterking dienst doen als een volwaardig audio-systeem.

 

De ‘master-electronica’ zit in de masterbox die verbonden met het stopcontact zijn werk doet. Verbonden via een WLAN-netwerk of via ethernetkabel, worden muziekdata middels smartphones of tabletten gestreamt. Dit alles wordt aangestuurd via de gratis app van Philips Airstudio (voor Apple en Android).

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Philips.

MERK

EDITORS' CHOICE