NIEUWSSony

BDV-NF720 home cinema set van Sony


Redactie HiFi.nl | 21 september 2012 | Sony

HiFi.nl werpt een blik op de Sony BDV-NF720,  een complete home cinema set die voorzien is van alle moderne features. Gegoten in een strak design, want het oog wil tenslotte ook wat.

Misschien zou het verstandiger van ons zijn om voortaan in nieuwsitems over nieuwe producten te vermelden wat een product niet kan, in plaats van wat allemaal wel. Het is tegenwoordig niet te geloven welke features er aan een set worden toegevoegd en dan nog weet men een meer dan alleszins redelijke prijskaartje aan het aangebodene te hangen. Dat geldt ook voor de Sony BDV-NF720. Voor een krappe 550 euro brengt de entertainment-afdeling van Sony en complete home cinema set. Dus kort samengevat: receiver (2.1), blu-ray speler (3D), twee luidsprekers en een subwoofer. Dit alles gegoten in een bijna Philippe Starck-achtige design.

Over de (moderne) features valt het volgende te melden: mocht je uitgekeken zijn op je eigen filmcollectie, geen nood. De Sony BDV-NF720 geeft je toegang tot het Sony Entertaiment Network. Dit netwerk biedt toegang tot een groet filmcollectie, waarbij je ook vele HD-films kunt streamen. Daarnaast biedt het miljoenen muzieknummers, vele tv-zenders, een webbrowser en Apps voor het weer, nieuws, games en nog veel meer.

De Sony BDV-NF720 is geschikt voor draadloos LAN. De systemen zijn zodanig opgezet dat op eenvoudige wijze draadloos verbinding gelegd kan worden met smartphones en tablets. Muziek, video’s en foto’s zijn op deze manier overal in je huis te bekijken en beluisteren. De BDV-NF720 heeft tenslotte nog een heuse primeur aan boord, of wellicht beter gezegd ‘buiten boord’. De twee staande, ook fraai vormgegeven luidsprekers zijn uitgerust met het zogenaamde Magnetic Fluid-technologie. Deze technologie zorgt naast mogelijkheid van de slanke vormgeving, voor ‘een puur, nauwkeurig geluidssignaal en intelligente sensoren die het geluid aanpassen aan de akoestiek in je kamer’, aldus Sony. Het 2.1 luidsprekerssysteem  produceert daarnaast ook een zogenaamde 3D Surround Sound.

Adviesprijs zoals gezegd circa 550 euro. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Sony

EDITORS' CHOICE