NIEUWSBeyerdynamic

Beyerdynamic Custom One Pro koptelefoon: naar eigen smaak aan te passen


Redactie HiFi.nl | 24 september 2012 | Beyerdynamic

Beyerdynamic brengt met de nieuwe Beyerdynamic Custom One Pro een  koptelefoon op de markt, die op verschillende manieren aangepast kan worden aan de wensen van de kritische koptelefoon-consument.

Met de Custom serie brengt Beyerdynamics een nieuw concept op de markt. Dankzij Custom sound, Custom style en Custom cable kan de betreffende koptelefoon aangepast worden aan de belangrijkste wensen van de gebruiker. Binnen de Custom serie is de Custom One Pro een professionele hoofdtelefoon voor studio- en privé-toepassingen. Een opvallend kenmerk van deze koptelefoon is dat het geluid veranderd kan worden. In vier stappen kan het geluid van ‘analytisch’ naar ‘een rijke, volle bas’ getransformeerd worden. Dit alles geschiedt via de ‘Custom Sound Slider’ basreflex openingen op de oorschelpen. Deze Sound Sliders hebben nog een andere functie: hoe meer gesloten ze zijn, hoe meer ze het omgevingsgeluid verminderen.

Het veelzijdige ontwerp met verwisselbare accessoires moet de gebruiker van de hoofdtelefoon een speciaal gevoel van individualiteit geven. Door de mogelijkheid van kiezen van verschillende kleuren covers, ringen, oor- en hoofdbandkussens kan de luisteraar op elk moment de hoofdtelefoon aanpassen.

De enkelzijdige kabel is een plug-in type met een vergulde mini-jack plug (3,5 mm). Het is leverbaar in verschillende uitvoeringen en lengtes voor diverse toepassingen. De beweegbare jukken en aanpasbare hoofdband van veerstaal zorgen voor  een aangename pasvorm voor elke grootte van het hoofd. Door gebruik te maken van meer kunststof en minder metaal zoals bij de DTXX serie, weet de Custom One Pro een behoorlijk laag gewicht op de weegschaal te realiseren: 280 gram, hetgeen ook weer bijdraagt aan het draagcomfort. Adviesprijs: 200 euro.

Kijk voor het laatste nieuws rondom hoofdtelefoons op onze Special Page.

EDITORS' CHOICE