REVIEWOptoma

Optoma Themscene H79

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ivo van den Broek | 01 maart 2005 | Fotografie Fabrikant | Optoma

Nu de dagen korter worden en de avonden langer, is het weer tijd om jezelf op de bank te vlijen met een lekker biertje of wijntje in de hand en een goede film in de dvd-speler. Nu kun je de beelden bekijken op een breedbeeld televisie, een plat lcd-scherm, een plasmatelevisie of... op een projectiescherm. Wil je dit doen, heb je een projector nodig, logisch toch? In de afgelopen dagen werd mijn projectiescherm gevuld met beelden uit de Optoma Themescene H79.

De Themescene H79 is een home cinema projector voorzien van de nieuwe HD2+ DarkChip3 DMD chip van Texas Instruments. Deze chip maakt dankzij de optimale bezetting van zijn oppervlak een hoger contrast en een nog betere zwartweergave mogelijk.

Hij is rechtstreeks afgeleverd door de allervriendelijkste Bob Johnson, marketingmanager Optoma vanuit Engeland. De Themescene H79 is een doorontwikkeling van oudere types. De originele ThemeScene H77 onderging een uitgebreide hard- en software update, en werd beschikbaar als de H78. Nu met de nieuwe chip en een resolutie van 1280x720 pixels, nemen ze in Europa zeker een plaats in tussen andere high- end home cinema projectoren. Maar wat te denken van een contrastwaarde van 4000:1, 1000 ANSI lumen, DVI met HDCP ondersteuning en een vijf speed acht segments kleurenwiel.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE