Show-host X-fi demonstreert met G.I.P. Laboratory


Redactie HiFi.nl | 28 september 2012 | G.I.P. Laboratory

Op HiFi.nl heb je al veel kunnen lezen over de X-fi show, die aankomend weekend (29 en 30 september) plaats vindt in de Koningshof in Veldhoven. De organisatie van de show werkt hard om er een spectaculaire derde editie van te maken - je zou denken dat ze helemaal geen tijd heeft om zelf te demonsteren, maar we begrijpen vandaag dat dat toch anders ligt.

“Dit jaar demonstreren wij opnieuw met een top set van Audio Note maar die mag deze keer zijn kwaliteiten vertonen op een uitzonderlijk luidsprekersysteem van G.I.P. Laboratory uit Japan”, aldus de organisatie. Luidsprekers van G.I.P. zijn gebaseerd op technieken die in de jaren 30 door Western Electric zijn ontwikkeld voor toepassing in (film)theaters. Belangrijke eigenschappen zijn de extreem hoge gevoeligheid (>105dB) en de lage vervorming. Die maken deze luidsprekers uitermate geschikt voor het gebruik van (single ended!) buizenversterkers met een laag vermogen.


G.I.P. Laboratory 9700A Field Coil speaker system

“Laat je niet misleiden door het nostalgische uiterlijk, de toegepaste ‘Field Coil’ techniek in de drivers is ook nu nog ‘State of the art’. Deze luidsprekers zijn in staat om muziek te maken met een niveau aan definitie, ongecomprimeerde dynamiek en met een live gevoel dat vrijwel onbereikbaar is met zelfs de beste hedendaagse luidspreker-drivers.”

Voor meer informatie kun je terecht bij info@x-fi-audioshow.nl, de X-fi audioshow website en HiFi.nl/X-fi voor updates.

Bovendien is de show ook op Facebook en Twitter (#xfishow) terug te vinden.EDITORS' CHOICE