NIEUWS

Leer zelf buizenversterkers bouwen


Redactie HiFi.nl | 03 oktober 2012

Voor de ware muziekliefhebber gaat er niets boven het levensechte buizengeluid. Ingenieursbureau Vanderveen is gespecialiseerd in buizenversterkers en heeft een opleiding voor ontwerpers en zelfbouwers. Vanaf nu kun je je inschrijven voor de cursus in 2013.

Onder de noemer TubeSociety kan je hobby nieuw leven krijgen. Je leert buizenversterkers bouwen met de modernste materialen. De opleiding wordt om de twee weken gegeven op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. De nadruk ligt op de praktijk, dus zelf solderen en snappen wat je doet. Je hoeft geen ervaring te hebben met zelfbouw, dat leer je tijdens de cursus aan de hand van een projectversterker die via modificaties geoptimaliseerd wordt. Ook hoef je geen wetenschapper te zijn, maar het is prettig als je met de rekenmachine kunt omgaan. De grote ervaring van Menno van der Veen staat garant voor een moderne en levendige scholing.

De opleiding heeft ook een eigen sociëteit. Die is steeds op de laatste zaterdag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur. Hier ontmoeten (oud)studenten en liefhebbers elkaar om bij te praten, elkaar te helpen en worden de prachtigste buizenversterkers beluisterd.

Aanmelden voor deze nieuwe opleiding kan nog tot eind januari 2013. De lessen starten in februari. Het adres is Sassenstraat 21, 8011PA te Zwolle, op tien minuten loopafstand van het station. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Menno van der Veen. 

EDITORS' CHOICE