REVIEWArtSound

Art Soundscreen

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 januari 2005 | Fotografie Fabrikant | ArtSound

Art Cinema is een zogenaamde system-integrator, die turnkey complete hometheaters ontwerpt, bouwt en oplevert. Dat is inclusief binnenhuisarchitectuur, verlichtingsplan, automatisering, beeld, geluid en meubilair. Wie een leegstaande kelder over heeft, kan dus denken aan een Art Deco theater, in de vorm van een Tuschinski-replica op wat bescheidener schaal.

Eigen ruimten voor hometheaters en luisterruimten zijn in ons land een schaarse luxe. Onze zuunige calvinistische inborst en de haast permanente woningnood, hebben niet gezorgd voor weelderige woonoppervlakten. Een theater moet dan ook ge´ntegreerd worden in de bestaande woonomgeving. Vijf luidsprekers en een subwoofer stuiten dan doorgaans op een onneembare barriŔre.

Vaak is het simpeler om de Erasmusbrug tien centimeter te verplaatsen, dan het binnenpraten van een luidsprekerpaar met een hoogte van tachtig centimeter. Wie vervolgens schermen en projectoren wil bevestigen loopt grote risico's. Art SoundScreen, zijnde een productnaam en een aan Art Cinema gelieerd bedrijf, is dan het redelijke alternatief voor een langdurige therapie.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Dali Phantom S-280: high-end in de muur
  Review
  lees meer »
 • Achtergrond
  DIRAC: wat is het en wat maakt deze software zo goed
  Achtergrond
  lees meer »
 • Review
  OPPO Sonica DAC
  Review
  lees meer »