NIEUWSXTZ

XTZ Divine 100.33 monitor speaker


Redactie HiFi.nl | 09 oktober 2012 | XTZ

Bericht van het Zweedse XTZ, wellicht bij sommigen bekend als fabrikant van onder meer high-end luidsprekers. Nieuw op de markt: de XTZ Divine 100.33 monitor speaker. 

Deze nieuwe monitor speaker is een stuk compacter, zo meldt XTZ, maar moet net als zijn grotere broer de Divine 100.49 een unieke geluidsbeleving bieden. Het bericht van XTZ: 

De Divine 100.33 is opgebouwd uit misschien wel de beste tweeter van het Duitse bedrijf Visaton en twee keramische drivers van het bekende merk Thiel&Partner. Ook het scheidingsfilter is van hoogwaardige kwaliteit en maakt gebruik van MKP condensatoren, MOX weerstanden en luchtspoelen met een lage interne weerstand. Dit alles is geplaatst in een zeer solide behuizing van 25mm MDF, die afgewerkt is met pianolak.

De mogelijkheden van deze speaker zijn daarbij zeer divers. Naast een normale stereo-setup, kan deze speaker gebruikt worden in een thuisbioscoop opstelling. Zo is hij zowel verticaal als horizontaal te gebruiken. Hierdoor is de XTZ 100.33 tevens geschikt om als centerspeaker gebruikt te worden. Eventueel in combinatie met zijn grotere broer, de XTZ Divine 100.49.

Deze mogelijkheden komen tot zijn recht op de zeer elegante stand die speciaal voor de 100.33 is ontwikkeld. Door de mat zwarte afwerking van de stand komt de pianolak van de speaker goed tot zijn recht.

Ook het XTZ Roomtuning concept is net als andere luidsprekers van XTZ weer toegepast. Zo kan de tweeter in vier standen worden aangepast, en kan door middel van twee bas-pluggen het karakter van de bas weergave op die verschillende manieren worden aangepast.

De prijs van de nieuwe speaker bedraagt €1600,- euro per stuk, en de bijpassende stand is leverbaar voor €280,- euro per stuk. De XTZ Divine 100.33 is nu te beluisteren en te bestellen bij Intosurround.

EDITORS' CHOICE