NIEUWS

Fried Audio debuteert met Bud Fried Tower


Redactie HiFi.nl | 16 oktober 2012

Een nieuwe speler dient zich aan op de high-end luidsprekermarkt: Fried Audio. Het dit jaar opgestarte Amerikaanse luidsprekermerk debuteert dit weekend tijdens het Rocky Mountain Audio Fest in Colorado met haar eerste consumentenspeaker: de Bud Fried Tower.

We geven toe, de naam is wat verwarrend. Maar geloof ons, met bier en gegrilde kipkluifjes heeft deze speaker helemaal niets te maken. De slanke luidspreker dankt zijn naam aan de legendarische, in april 2005 overleden, ontwerper Irving ‘Bud’ Fried.

De ouderwets vormgegeven en volgens de filosofie van Fried ontworpen speaker is voorzien van de modernste technieken. Bud Fried Tower telt drie drivers: een 20 mm, door Ferrofluďdum gekoelde Hiquphon OW2F tweeter en twee 7” middentoon/bas drivers.

Bud Fried Tower is 115 cm hoog, zo’n 22 cm breed en 35 cm diep en komt in liefst tien verschillende houten uitvoeringen. “Je zou geen kapitalen uit moeten geven om plezier aan je apparatuur te ontlenen”, zegt Jim Salk van Salk Sound, die aan de wieg van de luidspreker stond. “Wij staan bekend om onze prima prijs/kwaliteitsverhouding en geloof mij, kwaliteit begint met muzikaliteit.”

Aan de speaker hangt een Amerikaans adviesprijskaartje van 2995 dollar, zo’n 2300 euro per paar. Of en wanneer de speakers naar Nederland komen, is nog niet bekend.

Meer informatie over het merk Bud Fried vind je op de website van de in Pontiac, Michigan gevestigde firma.

EDITORS' CHOICE