NIEUWS

Joey Roth komt ook met sub

Industrieel ontwerper Joey Roth maakte drie jaar geleden indruk met zijn desktop speakers van keramiek en kurk. Nu kunnen die luidsprekers worden aangevuld met een heuse subwoofer, waardoor de frequentierespons van het systeem wordt uitgebreid tot 40 Hz.

Roth gebruikte ook voor de behuizing van zijn subwoofer simpele materialen zoals roestvrij staal, porselein en berken multiplex. De fraai vormgegeven sub bevat een 50-watt klasse D versterker en een 6,5-inch neodymium driver en is met één enkele RCA-kabel simpel aan te sluiten op de versterker van de desktop speakers.

Met een adviesprijs van 695 dollar (530 euro) is de sub zeker niet de goedkoopste op de markt. Al is het voor hen die de desktop speakers al in huis hebben natuurlijk een prachtige aanvulling op hun set. Overigens betaal je voor de complete set 1095 dollar, zo’n 830 euro.

Naar verwachting verschijnt de subwoofer in december op de markt. Meer informatie op de website van Joey Roth, waar je de speakers en/of subwoofer ook kunt bestellen.

EDITORS' CHOICE